Хиляди граждани поискаха оставката на кмета на Рим

2
150
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Хиляди граждани излязоха на протест в центъра на Рим с искане за оставката на кмета Вирджиния Раги – първата жена градоначалник на италианската столица. Демонстрантите я обвиняват за западналата инфраструктура на града. Гражданите недоволстват от месеци заради серия от паднали дървета, дупки по тротоарите, остарелите автобуси от градския транспорт и лошата хигиена по улиците, свързана с ненавременното събиране на боклука.

 

Протестиращите от движението „Рим казва достатъчно“, които се организираха чрез социалните мрежи, скандираха срещу запустелите паркове и изоставените сгради, в които са се настанили наркодилъри.

Вирджиния Раги спечели кметското място на изборите преди две години от листата на движението „Пет звезди“, след като предишните градоначалници не успяха да се справят с управлението и столицата потъна в дългове.

Раги обаче също не успя да промени ситуацията и популярността й рязко спадна. Тя е обвиняема и по дело за умишлено подвеждане и лъжа при назначения в градския съвет, като присъдата по случая се очаква през ноември. Ако Раги бъде призната за виновна, тя трябва да подаде оставка.