Херта попари Дортмунд в края, Байерн би като гост – SportVox

1
146
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Борусия Дортмунд сложи край на победната си серия в Бундеслигата, след като завърши наравно 2-2 с Херта Берлин в дербито на деветия кръг, играно на „Сигнал-Идуна-Парк“.

Домакините откриха резултата след 27 минути игра. Марио Гьоце бе намерен в отлична позиция, напредна добре, след което подаде страхотно за Джейдън Санчо, който реализира на празна врата – 1-0. Четири минути преди почивката Мителщад се отчете с чудесна асистенция за Саломон Калу, който овладя топката и не пропусна да отбележи – 1-1.

В 61-ата минута Хакими пусна отличен пас за Марко Ройс в пеналта, а германецът, умишлено или не, пропусна топката за Санчо, който се разписа с лекота за 2-1. В добавеното време „старата дама“ получи дузпа, а Калу бе точен от бялата точка, за да донесе точка на своя тим.

В друг мач от днес Байерн се наложи с 2-1 при визитата си на Майнц.

Леон Горецка даде аванс на баварците в 39-ата минута, възползвайки се от пас на Кимих. Малко след началото на второто полувреме Брозински центрира топката в пеналта и Жан-Пол Боетюс реализира за 1-1.

В 62-ата минута домакините сбъркаха при изнасянето. Ренато намери Левандовски вдясно, а полякът подаде успоредно към Тиаго, който засече с шпагат за 2-1.

След тези мачове Борусия е лидер с 21 точки, а Байерн се изкачи на второ място с 19.

Останалите резултати:

Дюселдорф – Волфсбург 0-3

Хановер – Аугсбург 1-2