Лабораторното месо e факт. Предлагат пилешки хапки от клетките на пилешко перо

2
113
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

През 1931 г. Уинстън Чърчил предсказва, че човешкият род един ден „ще избяга от абсурда да отглежда цяло пиле, за да яде само гърдите или крилата му“. 88 години по-късно този ден дойде с откриването на „Just“ – компания за хранителни продукти в Сан Франциско, където можете да опитате пилешки хапки, израснали от клетките на пилешко перо, информира технологичният сайт Pixelmedia.bg.

Това месо не трябва да се бърка с вегетарианските бургери от растителни продукти и други заместители, които печелят популярност в супермаркетите. То изглежда напълно автентично и като вкус, и като произход.

Това е истинско месо, отгледано от животински клетки, описвано още като култивирано, синтетично, инвитро, лабораторно или дори „чисто“ месо.

Отнема около два дни, за да се получи пилешка хапка в малък биореактор, като се използва протеин, за да се стимулират клетките да се размножават. Технологията все още не е достъпна навсякъде по света, но главният изпълнителен директор на „Just“ Джош Тетрик казва, че лабораторното месо ще бъде в менюто в няколко ресторанта до края на тази година.

Тетрик и други предприемачи търсят начин да спрат убиването на животни и да опазят околната среда от вредното индустриалното фермерство. Те казват, че решават проблема с храненето, без да унищожават планетата, като посочват, че месото им не е генетично модифицирано и не изисква никакви антибиотици. / avtora.com