Полицаи спряха нерегламентирано състезание с каруци

1
138
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Полицаи спряха нерегламентирано състезание с каруци в района на казанлъшката провинция. Служителите действали по сигнал. Към момента има един задържан участник, друг пък се издирва, предават от пресцентъра на МВР.

Сигналът за кушията постъпил в РУ – Казанлък около 11:00 часа в неделния ден. На място били изпратени три полицейски екипа, които установили струпване на около 100 души и каруци, които затруднявали нормалното движение по пътя. След полицейско разпореждане събралите са напускали мястото.

Малко по-късно, около 11:55 часа бил получен втори подобен сигнал – за струпване на хора и каруци на път между селата Черганово и Овощник. Изпратените на място полицейски екипи установили 30 – 40 души с няколко каруци, които при полицейско разпореждане са се разпръснали. На място бил оставен полицейски екип. 

По късно, при опит да бъде извършена проверка на каруца с четирима, движеща се от с. Овощник към с. Черганово, мъжете започвали да се държат агресивно към униформените. Един от тях оказал съпротива, при което леко е пострадал полицейски служител. Това наложило произвеждане на изстрел в безопасна посока.

В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата.