На Архангелова задушница отдаваме специална почит на четирима почетни бургазлии

1
206
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

По традиция, на Архангелова задушница отдаваме специална почит на четирима почетни бургазлии. мената винаги са различни, а тази година честта се пада на поетесата Петя Дубарова, филантропът и щедрият дарител Александър Георгиев Коджакафалията, историкът и археолог проф. Иван Карайотов и художничката Виолета Масларова. 

Тази година Архангелова задушница се пада на 3-ти ноември (тази събота). Както винаги, гробовете на четиримата заслужили граждани на града ще бъдат украсени с цветя. Всеки желаещ може да се включи в ритуала между 11:00 и 11:30 часа.

Именно с поднасянето на цветя ще завърши общоградското възпоменание, което ще започне час по-рано на площада пред Траурната зала на гробищния парк. Между 10:00 и 10:30 часа бургаският духов оркестър ще изпълнява траурна музика, а след това ще бъде прочетена и заупокойна молитва.

За безпрепятственото организиране на потока от хора и автомобили, както и за предпазване на посетителите от нашествието на просещи групи е създадена организация от ОД на МВР Бургас, Дирекция УКОРС на Община Бургас и охранителната фирма на Гробищен парк.