Ботев Пловдив кани Дерменджиев – SportVox

1
156
Добави коментар
sheri
sheri

Ботев Пловдив обмисля да покани бившия треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев за спортен директор, разбра „Тема Спорт“.

Както ви съобщихме, новото ръководство на канарчетата желае да има човек на този пост, който да е голямо и известно име. Очаква се в най-скоро време жълто-черните да влязат в контакт с него. Наскоро те са проучили възможността чрез близки до специалиста хора.

Самият Дерменджиев заяви, че приоритет пред него е да продължи работата си в чужбина. Бившият наставник на разградчани заяви, че на този етап оферти не липсват, но отрече да е получавал такава от Ботев Пловдив.

„Аз не зная откъде дойде тази информация, тъй като и други ваши колеги ме търсиха. Има оферти към мен, които не ме интересуват. Чакам за чужбина. За момента е така, но нали знаете как е при нас, треньорите – ако се случи, добре, ако не – при мен не е веднага, на всяка цена. Ако стане, стане, ако не… Ако има нещо, аз ще го коментирам“, сподели Дерменджиев пред „Тема Спорт“.

Той бе освободен от Лудогорец преди малко повече от година след отпадането от Апоел Беер Шева в квалификациите за Шампионската лига. Оттогава е без работа. Специалистът заяви, че се е отдал на почивка и семейството си.

Утре Георги Самуилов ще даде пресконференция, на която ще обяви плановете си за управлението на клуба. Очаква се на нея да бъдат засегнати въпроси не само за спортно-техническото развитие на жълто-черните, но и за такива, свързани със строежа на стадион „Христо Ботев“. В момента реконструкцията на „Колежа“ е замразена и именно това е най-голямата болка на феновете на отбора.