Здравей, Бену! Мисията на НАСА Озирис-Рекс за пръв път различи детайли от повърхността на астероида.

1
133
Добави коментар
redbul80
redbul80

Детайли

Категория: Последни новини

Публикувана на 30 Октомври 2018

Посещения: 19

Това съставно изображение на астероида Бену бе изготвено посредством осем индивидуални снимки, заснети от „Озирис-Рекс“ на 29-ти октомври, и после комбинирани, за да се различат детайлите от повърхността. Credit: NASA/Goddard/University of Arizona

30 октомври 2018 г. 21:11 ч.

Светослав Александров. Американската роботизирана експедиция „Озирис-Рекс“ все повече се доближава до астероида Бену и вече на снимките, заснети от камерата PolyCam, се забелязват отделни детайли от повърхността!

Към момента на заснемането „Озирис-Рекс“ бе на разстояние около 330 километра от астероида. Екипът на мисията използваше специален алгоритъм за комбинирането на индивидуалните изображения, за да се получи съставно такова, което изобразява характеристиките на астероидната повърхност.

Напомням на читателите, че мисия „Озирис-Рекс“ беше изстреляна на 8-ми септември 2016 година и към края на тази година трябва да пристигне в околностите на Бену. „Озирис-Рекс“ ще изучава астероида в продължение на 505 дни, след което през 2020 година ще вземе до 2 килограма проби от неговата повърхност. Завръщането на Земята е планирано за 2023-та година и ако всичко мине успешно, това ще е най-амбициозната възвращаема експедиция на НАСА след приключването на програма „Аполо“ през 70-те години на миналия век.

За повече информация: НАСА

http://www.space-bg.org/

http://www.cosmos.1.bg/