Въвеждат временна реорганизация на движението край Гробищата заради Задушница

1
136
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Тази събота православните християни отдават почит на покойниците. На 3-ти октомври е Архангелова Задушница. По традиция, в Бургас ще се проведе и общоградско поклонение.

Като всяка година, жителите на града ще склонят глави пред четирима почетни граждани. Тази година честта се пада на поетесата Петя Дубарова, филантропът и щедрият дарител Александър Георгиев Коджакафалията, историкът и археолог проф. Иван Карайотов и художничката Виолета Масларова. 

Както винаги, гробовете на четиримата заслужили граждани на града ще бъдат украсени с цветя. Всеки желаещ може да се включи в ритуала между 11:00 и 11:30 часа. Именно с поднасянето на цветя ще завърши общоградското възпоменание, което ще започне час по-рано на площада пред Траурната зала на гробищния парк. Между 10:00 и 10:30 часа бургаският духов оркестър ще изпълнява траурна музика, а след това ще бъде прочетена и заупокойна молитва.

Заради поклонението, както и във връзка с наплива от граждани към Гробищен парк, ще бъде въведена временна реорганизация на движението в района между края на бул. “Димитър Димов” (околовръстното за Варна), кръговото кръстовище в посока “Сарафово” и отсечката до м-н “Кауфланд” в ж.к. “Изгрев”.

Преминаването от кръговото за “Сарафово” до “Кауфланд” ще бъде забранено за леки коли на граждани. Оттам ще преминават само автобуси и товарни автомобили. Влизането в Гробищния парк ще става през входа до бензиностанцията “Петрол”, край кръговото за “Сарафово”, а изходът ще бъде от централния вход на гробищата, предават от ОДМВР – Бургас.