Аокигахара – Обитаваната гора /+18/

1
818
Добави коментар
setlans
setlans

Намираща се в подножието на връх Фуджи, Аокигахара е може би най-скандалната гора в света. Също позната и като „Море от дървета“, „Гората на самоубийствата“, „Японската демонична гора“, Аокигахара е станала дом на повече от 500 потвърдени самоубийства от 1950 г. досега.

Наречена „Перфектното място да умреш“, Аокигахара е второто най-популярно място за самоубийства след мостът Голдън Гейт.

Аокигахара – РАЖДА СЕ ЛЕГЕНДАТА…

Легендата разказва, че всичко започва, след като Сейчо Матсумото публикува роман носещ името „Черно море от дървета“ през 1960 г.

Историята в романа завършва със самоубийството на двама влюбени, което кара много хора да вярват, че от тук започва всичко.

Но всъщност, хронологията на самоубийствата в Аокигахара предшестват романа и мястото отдавна се свързва със смъртта. Стотици японци са се обесили на дърветата в гората Аокигахара.

Спорният бестселър „Пълно ръководство за самоубийство“ на Ватару Цурумуй е книга, която описва различни методи за самоубийство и дори препоръчва Аокигахара, като перфектното място за смърт.

Тази книга, също така е доста често намирана в гората, недалеч от мястото на самоубийството. Несъмнено, най-използваният метод за самоубийство е обесването.

Съществува легенда, която разказва, че в древни времена, семейства изоставяли свои близки в гората по времето на недостиг на храна.

По този начин, жертвайки членове на семейството ще има по-малко гърла за хранене и достатъчно храна за останалите членове. Тези, които са били изоставени в гората са умирали бавно и мъчително. Поради тази причина се вярва, че Аокигахара е обитавана от душите на изоставените.

ТАБЕЛИТЕ…

Навлизайки в гората има табели сложени от полицията със съобщения, като:

„Твоят живот е дар от родителите ти“ и „Моля, консултирайте се с полицията преди да решите да умрете“.

Имайки предвид броят на самоубийствата, тези табели не вършат много работа.

ЧИСТКА…

До 1970 г. самоубийствата стават толкова скандални и позорни, че японското правителство решава да прави годишни проверки на гората, търсейки за трупове.

През 2002 г., 78 тела биват открити, което бие досегашният рекорд от 74 тела през 1998 г. През 2003 г. числото скача до 100 тела.

През последните години, местното правителство спира да публикува статистика с броят на самоубийствата в опит да умаловажат Аокигахара, като място за самоубийства. През 2004 г. обаче 108 души са се самоубили в гората, а през 2010, 247 са опитали самоубийство, като при 54 души е било успешно. Но това са просто докладвани числа.

Кой знае колко души остават неоткрити?

Вижте кратък документален филм за гората (с английски субтитри)

Сетланс