Защо кленовият сироп е полезен за здравето?

1
110
Добави коментар
teokostov
teokostov

Оригиналният канадски кленов сироп съдържа органични киселини, което е малко известен факт. Органични киселини са лимоновата, янтарна, ябълчна, които не се намират само съответно в лимони, ябълки и т.н, а са субстанции, които се търсят за намаляване на теглото, тъй като влизат като субстрати в процеса на енергийната обмяна. Това е известно като цикъл на Кребс или цикъл на лимонената киселина, който се извършва в организма като метаболизъм на храните.

Кленовият сироп е богат и на желязо, който ни прави по-бодри, по-свежи, влияе на клетъчното хранене, важен е за менструалния цикъл. Има и магнезий – срещу мускулни крампи (мускулно схващане), влияе на работата на мускулите, за енергия. Чрез сиропа си набавяме още манган, дори цинк, който обикновено е включен в състава на месото, а тук се съдържа в растителния продукт. Има много витамини от групата B comlex, които повлияват благоприятно на цялата обмяна на веществата, вкл. на мастната обмяна и на мозъчната дейност.

Оригиналният канадски кленов сироп съдържа много на минерали, които са жизненоважни за биотонуса на човека, активизира обменните процеси. Съдържа включително и витамин А – който има отношение към зрението, растежа и изграждане на здрав епител.

Кленов сироп за отслабване

Оригиналният канадски кленов сироп се включва различни диети за отслабване. Популярността му започва не като продукт за отслабване, а като средство за детоксикация. Защото всичките витамини и минерали, които съдържа активизират обменните процеси и засилват обмяната на веществата. Ето защо е много подходящ за отслабване.

Кленов сироп като заместител на захарта

Кленовият сироп се препоръчва като заместител на захарта при подслаждане на кафе, чай, сладкиши и др, защото съдържа естествени захари, които са лесно усвоими. Специалисти препоръчват сиропа не само като подсладител, но и за дузина кулинарни приготовления – той е много изтънчена добавка като глазура- глазираме месото, хапките, сладкишите.

Кога да приемаме кленов сироп?

Добре е да вземаме кленовия сироп на гладно, но по-важното е да се взема периодично – например вместо 3 дни да бъдем на лунна диета, да бъдем на кленов сироп- да ни освежи, да ни помогне на изхвърлим токсините, да подобри метаболизма.

Кленов сироп като козметичен продукт

За да съживите косата и да възвърнете нейния блясък има средство, което ще ви помогне – кленов сироп. Той е прекрасна алтернатива за профилактика срещу рака, диабета и затлъстяването, но е и чудесен лек срещу сухата дехидратирана коса. Освен че захарозата в кленовия сироп е изключително полезна, в него се съдържат и голямо количество ценни микроелементи.

Необходимо е да смесите само няколко продукта и да прилагате веднъж седмично. Необходими са: 3 с.л. Оригинален канадски кленов сироп; 2 с.л. Зехтин; 1 ч.л. пчелен мед.

Смесвате в купа кленовия сироп, меда и зехтина (вместо зехтин може да добавите още 2 с.л. кленов сироп). Поставяте сместа на котлона и бъркате, докато се разтопи напълно. Оставяте я настрана да изстине, докато стане поносима на допир.

Нанасяте вълшебната кленова кашица върху косата, като я разресвате от корените към краищата с помощта на широк гребен. След това покривате косата си в шапка за баня. След 20 минути я изплаквате и измивате с шампоан за суха коса.

От оригиналния канадски кленов сироп стават чудесни маски за лице, които подхранват в дълбочина с ценни витамини и минерали, осигуряват антиоксидантен ефект и действат детоксикиращо.