Предлагат унгарски нападател на Левски – SportVox

1
116
Добави коментар
sheri
sheri

Унгарският нападател Марко Футач е предложен на Левски.

В момента таранът е свободен агент, което може да улесни преминаването му на „Герена“, съобщи Топспорт.

За последно той е играл за Хайдук Сплит. Ръководството на сините добре познава футболиста от битките между двата отбора в Лига Европа през сезон 2017/18.

Тогава хърватският тим спечели с 1:0 у дома, а с 2:1 на „Герена“ продължи в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Нещо повече -победното попадение в първия мач бе дело именно на тарана, който реализира от дузпа.

Марко Футач е роден на 22 февруари 1990 година, висок е 194 сантиметра, тежи 89 килограма, по-силният му крак е левият.

Визитката на острието е солидна. Играл е в първенствата на Германия, Англия и Турция, за кратко и в родната му Унгария.

Започва във втория отбор на Вердер Бремен, а за известен период е в Инглощадт под наем. После заминава за Портсмът, където играе един сезон – 2011/12. За отбора записва 29 мача, в които бележи 5 гола.

Следва трансфер в Лестър, но за лисиците записва едва 9 срещи за 2 сезона, през които е преотстъпван на Блекпул и Дьошгьор – за последния тим изиграва 22 мача и бележи 9 гола.

Кариерата на Футач продължава в турския Мерсин, а за последно играе за Хайдук. Статистиката показва, че престоят му в Сплит е бил най-ползотворен -в 37 шампионатни мача реализира 20 гола. Футболистът има и 3 мача за националния отбор на Унгария.

Не е тайна, че Левски търси алтернатива на Станислав Костов, за да засили конкуренцията в атака, имайки предвид, че шефовете на клуба имат намерение да се разделят със Серджиу Буш.

Румънецът не оправдава доверието, откакто бе привлечен през лятото на 2017 година. Сините разполагат и с двама бразилци за върха на атаката – Ривалдиньо и Луан Виана. Първият обаче често е преследван от контузии, а вторият, който пристигна през септември, все още не се е адаптирал добре.