Борисов към Нетаняху: Надявам се да развием високите технологии

2
128
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Надявам се в сферите, в които Израел е водещ, а България има своите възможности, да развием високите технологии”. Това заяви премиерът Борисов след среща с израелския премиер Бенямин Нетаняху в „Евксиноград”.

„Надявам се това, което си ми обещал, а ти изпълняваш обещанията – нашите военни заводи да развият изграждането на дронове, някой ден да се реализира”, заяви още Борисов.

Той съобщи още, че е запознал Нетаняху с посещенията си в ОАЕ и Египет, защото хранителните хъбове, които има желание да се правят на Балканите, в частност и в България, са изключително важни.

„Мостът, който искаме да направим с Обединените арабски емирства, е свързан със сферите на образованието и културата“, допълни Борисов.

С израелския премиер ще бъдат обсъдени и теми от сферите на медицината и фармацията, добави Бойко Борисов.

„Ценим високо приятелството на израелския народ с българския. Българите са се хвърляли на релсите, за да спасят евреите“, заяви преди това Нетаняху. Той благодари на Борисов за оказваната подкрепа на страната ни за сигурността на Израел. По отношение на сигурността нещата са на изключително високо ниво, подчерта той.

„Продължаваме разговорите на високо ниво за постигане на договорености по специалното оборудване. Мисля, че можем да направим много заедно. Надяваме се да можем с комбинациите на еврейски технологии и български, да постигнем добро сътрудничество. Технологиите осигуряват бъдещите места за работа. Радвам се когато компаниите на двете държави постигат сътрудничество“, посочи израелският премиер.

Според него има голям потенциал и в областта на енергетиката.

„Между България, Израел и Гърция може да бъде изградена газова връзка. Ще стане въпрос по време на разговорите ни и Източно средиземноморски проект – смятам, че малко израелски газ може през Гърция да достигне и до България“, каза Нетаняху визирайки проекта EASTMED.