Кръгла маса по повод превенция на наркоманиите в град Враца

1
183
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

 Екипът на ОбСНВ-Благоевград гостува на 23.10.2018г. на община Враца.

На състоялата се кръгла маса в Конферентната зала на Търговско-промишлена палата, беше представен най- новият продукт на ОбСНВ-Благоевград – документалният филм „Началото е край“ създаден през 2018 година.

На вниманието на присъстващите беше излъчена и мултимедийната презентация       “ Пуста младост, ни се с пари не купува“ и втора мултимедийна презентация на религиозна тематика. Срещата се осъществи по инициатива на ОбСНВ-Благоевград и със съдействието на община Враца, съвместно с ОСНВ и ПИЦ-Враца.

Събитието беше уважено от г-н Калин Каменов – кмет на община Враца, директори на училища, учители, психолози и социални работници от града и областта. 

Новите проекти с които гостуваха ОбСНВ-Благоевград се излъчиха при особен интерес и провокираха въпроси сред присъстващите специалисти. 

Д-р Теменужка Любенова, председател на ОбСНВ Благоевград очерта рамката на причините провокирали създаването на филма, които са дълбоки и многопластови. Част  от тези причини се коренят в мащабното разпространение на психоактивни вещества на територията на страната и много ниската възрастова граница на пробващите за първи път дрога ученици.

Филмът „Началото е край“ е подходящ не само за превенция на ученици, но и за родители и всички имащи отношение към проблема на наркоманиите в нашето съвремие.