Арсенал открадна точка от Ливърпул – SportVox

1
162
Добави коментар
sheri
sheri

Отборите на Арсенал и Ливърпул завършиха наравно 1-1 в супердербито на 11-ия кръг на Висшата лига, играно на „Емиратс“.

Домакините започнаха по-добре мача и в 16-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг центрира към Хенрик Мхитарян, който стреля с глава, преодолявайки излезлия неразчетено Алисон, но топката не попадна в целта.

Малко след това гостите стигнаха до гол, който бе много спорно отменен. Фирмино бе изведен в отлична позиция, но стреля в страничната греда, след което Мане вкара на празна врата, но страничният рефер маркира засада.

В средата на първата част Ван Дайк се оказа в страхотна позиция, очи в очи срещу Лено, но шутът му попадна в тялото на германския страж. Минута след това Робъртсън пробва изстрел, но Лено отново спаси.

В последните секунди преди почивката Ван Дайк получи нов шанс след грешка на Лено, но ударът му с глава попадна в страничния стълб.

В 61-ата минута Пуул заслужено поведе. Мане получи пас на лявото крило, центрира към пеналта, където Лено изби лошо. Топката се озова на крака на Милнър, който с бепощаден изстрел от 12 метра опъна мрежата – 1-0.

Отговорът на „топчиите“ бе чудесен изстрел на Лукас Торейра, който бе спасен с мъка от Алисон. В 74-ата минута Ван Дайк за трети път беше близо до гола, но отново Лено бе на мястото си.

В 82-ата минута Арсенал успя да изравни. Александър Лаказет получи пас зад защитата, завъртя се и с чудесен изстрел прати топката в мрежата за 1-1.

След това реми Ливърпул е лидер с 27 точки, а Арсенал е четвърти с 23.