Мая Манолова пътува с влака София-Варна. Отказа колата на Слави Трифонов

1
143
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Омбудсманът Мая Манолова, която остана без кола и шофьор от НСО и започна да се вози на обществен транспорт, днес организира приемна във влака София-Варна. Тя се качи на него в 6,40 часа сутринта пред множество журналисти. Билетите на гражданите, които ще я посетят в импровизираната приемна, ще бъдат осчетоводени и изпратени на финансовия министър, защото хората не са длъжни да плащат за приемна с когото и да било, обясни омбудсманът, цитирана от БНР.

„Това е подходящият транспорт до Варна“, каза омбудсманът в началото. „Осемте часа пътуване могат да бъдат уплътнени в разговор с хората в мобилна приемна. Тук са първите граждани, които излагат своите проблеми. Единственото, което истински ме притеснява, е интересът, който тази приемна предизвиква. Просто е неудобно да привличаме вниманието, с нещо, което хората правят всеки ден. Хиляди хора пътуват с обществения транспорт и това не се превръща в събитие. Политици и представители могат да правят същото“.

Манолова сподели пред репортерите, че на влак се возила за последно преди три години до Мездра, за да подкрепи протестиращи срещу закриването на влакове и линии.

По думите на Манолова, ако е възможно да си върши работата с обществения транспорт, ще инициира кампания, с която ще призове всички представители на държавните институции да слязат от служебните си автомобили и да се насочат към него.

Междувременно шоуменът Слави Трифонов обяви, че предоставя кола и шофьор на Мая Манолова, защото било чисто заяждане от страна на държавата и че омбудсманът не трябва да бъде унижаван. „Благодаря на Слави Трифонов, че ми е предложил кола и шофьор, аз няма да приема“, заяви тя, като изказа благодарности на всички приятели и познати, които се отзовали.

„Управляващите взеха правото ми на кола – това може да е зло за добро. Автомобилите в моята институция си имат график, не мога да ползвам друг оттам. Хората се свързват с нас при какви ли не случаи. Ще се опитаме да стегнем колите, които имаме“, каза още омбудсманът.