Организациите на Сорос работят неуморно, за да наводнят Европа с незаконни имигранти

1
93
Добави коментар
setlans
setlans

Фондация „Отворено общество“, ръководена от всеизвестния плутократ Джордж Сорос, има за цел да подкопае суверенитета на държавите по света.

Наскоро стана ясно, че глобалната организация е опитвала да се меси в приети закони в Унгария, засягащи лицата и гражданските групи, работещи с бежанци, за да се подкопаят мерките на имиграционната реформа, приети от унгарското правителство.

Фондацията подкрепя и финансира редица групи и организации, работещи в Унгария, които се превърнаха в мишена на законите, приети в резултат от победата на премиера Виктор Орбан.

Орбан, който все повече се демонизира от западната преса е дългогодишен критик на Европейския съюз, бежанското преселение и преобладаващият либерален ред, който смята за нападение срещу народа, традициите и културата на Унгария и Европа.

Орбан описва активистите на „Отворено общество“, като „платени от Сорос“, за да „превърнат Унгария в мигрантска държава“. Точно това се опитват да предотвратят Орбан и неговата партия.

В края на месец август, Фондацията заведе правни предизвикателства пред унгарските закони както в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, така и в Конституционния съд на Унгария.

„Правителството подкопава независимостта на съдебната система, опитомява медиите и се стреми да заглуши групи от гражданското общество, които са сред последните критични обществени гласове, останали в Унгария“, се казва в изявление на организацията.

Други подобни организации и медии също отхвърлиха общите мерки, предприети от Орбан.

„Унгарското правителство е измислило куп лъжи, за да скрие истината: че тези закони са предназначени да сплашват независими групи от гражданското общество. Тоест, друга стъпка към заглушаване на всички несъгласни“, това заяви президентът на „Отворено общество“ Патрик Гаспар.

Пакетът от закони „Стоп Сорос“, приет през юни, заплашва с до една година затвор „всеки, който помага на бежанци, които нямат право на закрила и убежище, или помага на имигранти да получат статут за пребиваване в Унгария.“

Измамите с бежанците се превърнаха в основен проблем на западния свят, тъй като много имигранти от Третия свят – често с активното съдействие на подривните граждански групи и НПО-та – лъжат и фалшифицират своите имиграционни документи, за да гарантират, че отговарят на условията за постоянно или временно политическо убежище.

През юли, унгарският парламент също гласува да наложи 25% специален данък върху неправителствените организации, „подкрепящи или позитивно представящи миграцията“, като предоставят финансова или материална подкрепа на групи, насърчаващи миграцията.

Адвокатът на „Отворено общество“ Даниела Икава заяви, че мерките нарушават конвенциите на ЕС относно свободата на словото и сдруженията.

„Данъчният закон е толкова широко написан, че унгарското правителство би могло да преследва финансирането на всички правозащитни организации и граждански групи, дори и ако малка част от техните средства отиват за имиграция“, заяви Джеймс Голдстън, директор на правния екип на „Отворено общество“.

The Independent публикува изявление на говорителя на унгарското правителство:

„Правителството застава зад пакета със закони „Стоп Сорос“, тъй като законодателството служи на волята на унгарския народ. Организацията на Сорос атакува пакета с всички възможни средства, защото той спира незаконната имиграция. Целта на Джордж Сорос и подкрепяните от него организации е да наводнят Европа с имигранти.“

Сетланс / HAF