Лоша енергия: 16 признака, че дома ви има нужда от пречистване

1
208
Добави коментар
slavchev
slavchev

Има жилища, които не разполагат с никаква енергия и изглеждат пусти, дори и да има хора.

Но много по-притеснителни са домовете, в които има лоша енергия. Тя засяга всички членове на семейството – бизнесът не върви добре, парите се изпаряват и здравето започва да ви притеснява. Как да се справите с поредицата от провали, независимо от причината, как енергията става лоша и колко важно е да променим себе си? За всички тънкости на енергията у дома, прочетете материала! Вашият дом трябва да бъде пречистен!

Изчезват или се губят вещи;
Боледуват живущите и домашните любимци;
Чувствате се зле, цветята и растенията в къщата ви умират;
Изгарят често крушки;
Често се чупят домакинските уреди;
Чуват се странни шумове и звуци;
Появяват се лоши миризми, без видима причина, и не е ясен техния източник;
Има самозатварящи се врати и прозорци;
Постоянно капе вода от чешмата;
Течение;
Хората в къщата винаги се карат;
Хората усещат необясними сънливост, летаргия, умора;
Сънят не е спокоен, сънуват се кошмари;
Домът е бил обитаван от хора, чиято искреност е била съмнителна;
Някой е починал в къщата.

Ако имате съвпадение с поне три от горепосочените точки, трябва да се замислите за това как да излекувате вашия дом.

Как да излекувате дома си?

Да се отървете от негативната енергия не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед. За да се справите с този проблем, можете да използвате прости правила. Правете пречистване на енергията 3-4 пъти в годината, подобно на обичайното основно почистване на апартамента.

1) Почистете собствената си негативна енергия.

Преди да започнете почистването на дома си, е необходимо да премахнете негативната енергия от себе си. За да направите това, вземете душ, но не обикновен, а със сол. Солта е проводник на енергия. Тя може да съхранява както положителни, така и отрицателни енергии. Разтворената сол във вода е в състояние да отмие отрицателната енергия, която се е натрупала не само през деня, но в продължение на много години.

2) Подготовка за пречистването на енергията у дома.

Сега идва ред на пречистване на енергията в дома ви. Облечете се с нещо леко, до колкото е възможно, по-добре е да бъдете с халат или анцуг. Не трябва да носите никакви бижута – никакъв метал, кожа или пластмаса.

Трябва да сте в напълно неутрална енергия. Отворете прозорците във всички стаи в дома, в който живеете, ако е възможно – прозорците и вратите. Не се страхувайте, негативната енергия ще премине през всички тях. Нека хората, които не участват в почистването, да напуснат къщата. Изпратете ги на филм или на разходка, така че да не ви пречат в почистването.

Първото нещо, което да направите, е да се отървете от старите и нежелани неща. Не забравяйте, че всичко, което не използвате повече от една година, събира отрицателна енергия. Не трупайте книги, списания и друга хартия – можете да дарите нежеланите книги в библиотеката, а хартията занесете на местата с отпадъчна хартия. Никога не съхранявайте в дома си счупени чинии, дори такива, в които има дори и малка пукнатина. През нея изтича положителната енергия. Не събирайте боклук и мръсни дрехи, перете ги толкова често, колкото е възможно. Следете за тяхното състояние – ако не можете да ги поправите сами, ги оставете на шивач.

3) Аромати

Трябват ви няколко клончета жълт кантарион, магарешки бодил и кедър. Подгответе леген с вода. Тя може да бъде дестилирана или светена, но в никакъв случай не трябва да е от чешмата. Първо поръсете всеки ъгъл на къщата с водата, след това потопете ръцете си и лицето и не избърсвайте, а оставете да изсъхне. След това изгорете клоните на растенията и дезинфекцирайте апартамента, след като сме минали с тлеещите клонки през всички ъгли.

4) Почистване на дома с помощта на свещи

Ще ви трябват няколко фини църковни свещи, но можете да използвате и обикновена бяла свещ. Вземете една свещ и я поставете на малък кръг от бяла хартия. Необходимо е да защитите ръцете си от негативната енергия, която ще поемете чрез разтопения восък. Запалете свещта и бавно се разходете с нея през целия дом, движейки се по часовниковата стрелка. Тръгнете от входната врата – това е най-важната врата за негативната енергия. Ето защо, на вратата трябва да обърнете специално внимание.

Минете цялата й повърхност, не забравяте за дръжката и звънеца. След това преминете към обработката на вътрешната страна на вратата. Така ще бъдете сигурни, че негативната енергия няма да проникне в дома ви.

Сега преминете през апартамента в посока на часовниковата стрелка. Включете всички тъмни ъгли, не забравяйте мебелите, особено в коридора, обувките и дрехите. Обърнете специално внимание на прозорците, огледалата, ъглите, както и закачалките, тъй като те натрупват много отрицателна енергия. Когато приключите с почистването, веднага изхвърлете свещите в кофата, а след това и в контейнера.

5) Измийте ръцете си след почистването.

Когато почистването приключи, остатъците от енергия неизбежно попадат върху ръцете ви и трябва да ги почистите. За да направите това, измийте ръцете си със сапун под чешмата. След това измийте ръцете си със сол и изчакайте, докато изсъхнат. Почистването на ръцете няма да ви отнеме повече от десет минути.

6) Многократно почистване

За да тествате колко добре е направено почистването, го повторете. Ако е необходимо, запалете свещ и изчакайте, докато изгори на половина. Когато восъкът се разтопи, погледнете формата му. Ако тя е грозна и восъкът – тъмен, то е останала още негативна енергия. Ако восъкът е светъл с красиви форми, вашия дом е напълно изчистен от негативна енергия.

И за профилактика… Палете свещи Много е полезно да палите свещи у дома. Почистващата мощност на огъня не може да се сравни с нищо! Така че не се колебайте да използвате любимите си романтични свещи за повече уют и атмосфера.

Използвайте натурални аромати

Чувствайте се свободни да използвате различни вкусове и аромати. Но бъдете внимателни, те трябва да бъдат естествени. Различните етерични масла и ароматните свещи са идеалното решение. Те не само пазят аурата на вашия дом, но и повдигат настроението ви, подобряват здравето и стимулират творческата енергия. Основното нещо е да намерите “своите” аромати.

Почистване на пода с метла

Много е полезно да измиете пода на дома си с вода, в която са добавени билкови чайове – пелин, жълт кантарион, хвойна и бор.

За допълнителна дезинфекция, добавете във водата за измиване на пода няколко капки етерично масло или смес от тях. Според ситуацията, настроението и сезона, можете да използвате най-различни миризми – евкалипт, лавандула, хвойна, цитруси, борово масло.

Влажно почистване

Колкото се може по-често правете влажно почистване особено на трудно достъпните места – под леглото, зад шкафовете в ъглите и килера. Не позволявайте на канала да се запушва, тъй като е сигнал за натрупване на негативни емоции. Течащата вода носи благополучие, здраве и пари в дома, така че продължавайте да поддържате системата си в добро състояние.

Вентилация

Във всеки сезон, при всякакви климатични условия трябва най-малко веднъж на ден да проветрявате помещението. То прогонва негативната енергия и носи нова, здрава енергия на къщата.

Звънчета и камбанки

Закачете в дома си звънчета и “вятърни камбанки”. Звукът на камбаните възпира злите същества и освобождава пространството.

И накрая. Отделете време, за да почистите апартамента си от негативната енергия. Вие ще имате по-чисто и здравословно жилище, в което всеки човек ще бъде здрав и успешен. Моля, споделете този материал с приятелите си, тъй като определено ще им бъде интересно да научат нещо ново за света около тях.

Източник: Vpanda.info

loading…