Запознайте се с 10-годишния трансджендър

1
162
Добави коментар
svetla58
svetla58

Пригответе се да посрещнете новото лице на съвременната смела и буйна младеж. Новото лице на модата и трансджендър общността. Desmond Napoles е само на 10 и сам се прокламира за „drag kid”. Той бе звездата по време на Седмицата на модата в Ню Йорк тази година, дефилирайки за Gypsy Sport’s Fall 2018 и така безапелационно заяви себе си, че изглежда няма намерение да слиза скоро от подиума. Повече от просто красиво лице, този млад модел е и активист за правата на LGBTQ общността и мощен глас в социалните медии.
„I’m a drag kid, dragutante, dragketeer, and draganista doing what I like to call kinderdrag. “I’m a total drag slayer.”

Той е дете с множествен спектър от интереси, всички от които, породени от двата фунфамента в живота му – модата и изкуството. Сам опредлеля външния си вид като „’androgynously”, а стила си като „avant drag”.

Вдъхновението му възбуждат RuPaul; модата от Club Kids и Blitz Kids; Andy Warhol и Keith Haring, дизайнерите John Galliano, Alexander McQueen и Commes Des Garçons; видеата на Nelson Sullivan, altdrag, и do-it-yourself drag. Именно целият този антураж му помага сам да проектира и създава собствените си тоалети.

Друга важна роля, която играе в живота си Дезмънт е тази на LGBTQ активист. Той е отявлен защитник на общността и е създал свой собствен drag дом, който се грижи за деца като него.

Роден през 2007 по време на Pride Week, това дете определено има своя лична кауза, която му е предначертала не пътека, а цяла магистрала към новия свят и новото светоубеждение и възприятие за различните. Той е от този тип хора, които се раждат такива каквито са, а не се превръщат в своя настоящ образ след години или случки.

Той сам казва, че от ден 1 се наслаждава на страстта си към модата. Всичко започва, носейки хавлиени рокли и токчета, докато нещата не стават официални, когато се влюбва в роклята на Елза от „Frozen” като костюм за Halloween.

За тези, които се питат дали родителите му имат някаква намеса, Напълс сам казва, че те са най-голямата му подкрепа и опора. Те не го форсират за нищо, не го подтикват към нещо друго или се опитват да му посочат посоката, в която да поеме животът му.

„Моите родители не ме притискат изобщо. Това е, което обичам да правя и това е нещото, което искам да правя до края на живота си. Обожавам тяхната подкрепа. Фантастична е!”

Майка му Wendylou също казва, че това е изцяло естествено решение на сина й, а тя е абсолютно категорично решена да му помогне да преследва модните си мечти.

Какво ли очаква Wunderkind само съдбата знае, но негова мечта със сигурност е един ден а се покаже на корицата на Vogue. А до тогава можете да го следите в Instagram, където е изключително активен.Няма да ви омръзне със сигурност.

Редактор: Марина Делева

Етикети:
Desmond Napoles, LGBTQ, дете, мода, трансджендър