Still Corners стартират европейското си турне в София

1
137
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Still Corners стартират европейското си турне в София

9 ноември 2018 г.

На 19 ноември в Sofia Live Club за първи път в България ще гостува английската dream pop/synthpop група Still Corners. Групата идва за осмия рожден ден на независимата дигитална агенция NEXT-DC.
Still Corners е създадена през 2007 г. в Лондон от вокалистката Теса Мъри и продуцента и музикант Грег Хюз. Рекордьори в стила на вълшебните тонове, те успяват да продадат 700 сингъла в един ден, което бележи и началото на музикалния им прогрес. Именно тогава групата бива забелязана от култовия американски инди лейбъл Sub Pop, зад които стоят имена като Fleet Foxes, Foals, Beach House. С тях Still Corners издават три албума, които се радват на популярност в независими медии като Spin, NME и Pitchfork. С четвъртия си албум “Dead Blue”, който привлича вниманието на много фенове на dream pop и lo-fi жанра, бандата вече издава за собствен лейбъл — Wrecking Light Records.
„Ако все още не си готов да се освободиш от чувството на безгрижен летен сън, ела на 19 ноември в Sofia Live Club, където dreampop дуото Still Corners ще ни отведе в страната на осъзнатото сънуване със своя концерт. Освен с музиката си, базираното в Лондон дуо ще ни впечатли и с дрийми атмосфера с приглушена светлина и абстрактни прожекции на филми ноар. Ако искаш сетивата ти да се слеят и не си способен да изпадаш в подобни състояния, този концерт е за теб“, разказва Мария Тодорова, основател на NEXT-DC.
За последния си албум “Slow Air” Still Corners сменят познатия декор на Лондон и записват в Остин, Тексас. Както загатва и името, албумът пренася слушателите в лежерната атмосфера на безкрайния тексаски хоризонт. Песента им Don’t Fall in Love е част от саундтрака на най-новия сериал на Netflix – The Innocents. Групата разчита на София като стартова дестинация на своето европейско турне.
Still Corners са на живо в София на 19 ноември 2018 г. от 20:00 ч. в Sofia Live Club. Билети в мрежата на Eventim.bg
###
За NEXT-DC
NEXT-DC е създадена през 2010 г. с амбицията да комбинира стратегия, технология и култура в търсенето на нови и неочаквани рекламни форми. Агенцията работи за смели глобални марки, които общуват с потребителите чрез нестандартни преживявания.

» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ