Резерви донесоха измъчен успех на Ботев – SportVox

1
117
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Ботев Пловдив записа трудна домакинска победа с 2-0 срещу Септември в мач от 15-ия кръг на Първа лига.

Първото полувреме мина доста скучно и без положения за гол пред нито една от двете врати. Пет минути след почивката Стивън Петков получи чудесен пас в наказателното поле на гостите, но стреля много неточно.

В 67-ата минута столичани имаха много добър шанс за попадение, но Ишмаел Байду пропусна да вкара от десетина метра. В 79-ата Джонатан Перейра за малко да реализира в собствената си врата, но Даниел Кайзер внимаваше и изби с една ръка в корнер.

Секунди по-късно Васил Шопов сложи топката на главата на Петков, но той отново бе неточен. Минута след това Димитър Пиргов от малък ъгъл имаше възможност да даде аванс на „канарчетата“, но шутът му не попадна в целта.

В 85-ата минута Лъчо Балтанов също получи възможност за гол, но от няколко метра стреля покрай вратата.

В 90-ата Ботев най-накрая стигна до гол след грешка на Иван Стоянов. Защитникът сбърка при опит да върне топката към вратаря си, а Тодор Неделев бе най-съобразителен и подаде към Васил Шопов, който отбеляза за 1-0.

В добавеното време Антонио Вутов пропусна дузпа, която бе дадена за игра с ръка на Стилиян Николов, за което бранителят получи червен картон. Секунди след това, обаче, атаката на домакините продължи и младокът Иван Василев се разписа за 2-0.

След успеха пловдивчани вече имат 26 точки и остават пети в класирането, Септември е 13-и със седем пункта.