Интер с тежка катастрофа в Бергамо – SportVox

1
104
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Аталанта сложи край на победната серия на Интер в Серия А, след като се наложи над „нерадзурите“ с 4-1 в ранния неделен двубой от 12-ия кръг, игран на „Атлети Адзури Д’Италия“.

Домакините поведоха още в осмата минута, след като Робин Госенс центрира остро от левия фланг към далечната греда, където Ханс Хатебур засече от 2-3 метра за 1-0.

В началото на втората част Джанлука Манкини игра с ръка в наказателното поле на „бергамаските“ и реферът посочи бялата точка. Мауро Икарди бе точен и доведе нещата до 1-1.

В 62-ата минута Манкини се поправи за грешката си при дузпата. Защитникът се разписа с чудесен удар с глава след центриране от фаул на Йосип Иличич.

В 88-ата Иличич отново изпълни свободен удар, слагайки топката на главата на Берит Джимсити, който доведе резултата до 3-1.

Във втората минута на добавеното време Интер остана с човек по-малко след втори жълт картон на Марсело Брозович. Малко след това Алехандро Гомес отбеляза много красив гол с фалцов изстрел от 20 метра.

След успеха Аталанта е с актив от 18 точки и се изкачи на шесто място, а „черно-сините“ са трети с 25, слагайки край на серия от седем поредни победи.