Хиляди пребориха наднорменото тегло в болница Медлайн

7
283
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Болница Медлайн е водещо лечебно заведение в страната и на Балканския полуостров в борбата с наднорменото тегло и затлъстяването. В отделението по ендокринология са лекувани повече от 3000 души, а над 150 са се подложили на хирургична интервенция.

Лечебното заведение е предпочитано от пациентите, заради богатия опит, който имат специалистите в областта на Бариатрична хирургия (Bariatric Surgery) – хирургията на затлъстяването. Част от екипа са известният европейски хирург д-р Сотирис Габриел, съсобственик на болницата, който е направил 3000 интервенции за редукция на килограмите, както и хирургът на звездите д-р Ангел Енчев.

Рестриктивни техники в хирургията на затлъстяването са тези, чиято цел е да ограничат количеството на храната, която се поема, и по този начин да се намали телесното тегло. Към тези хирургични техники на бариатрична хирургия (bariatric surgery) се включват – стомашен пръстен, ръкавна гастректомия, гастрална пликация и стомашен балон. Изборът на техника трябва да бъде направен съвместно с лекуващия хирург по затлъстяване и зависи от много фактори, които са свързани с начина на живот и характера на пациента.

Бариатричната хирургия има за цел да създаде по-малка храносмилателна система и така да помогне за значителна загуба на теглото. При този начин се изисква доживотен ангажимент, промяна на начина на мислене, привикване към по-здравословен режим на хранене и изобщо към здравословен начин на живот.

Отслабването чрез хирургична интервенция се отнася за хора с болестно затлъстяване, т.е. за хора с Индекс на Телесната Маса (ИТМ) по-висок от 40, даже от 35, но когато е съпътстван и от други здравословни проблеми.

Към предимствата на хирургичната намеса за отслабване при затлъстяване освен значително намаляване на наднорменото тегло, са драстичното подобряване на общото здравословно състояние, предотвратяването или лечението на диабет, дислипидемия, хипертония, на всички фактори, които водят до сърдечно-съдови заболявания и преждевременна смърт.