Artifact ще позволява направата на тестета извън играта

1
115
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Valve пуснаха инструменти, които да помагат на съществуващи сайтове за тестета на карти.

Artifact вече може да бъде предварително закупена в Steam, а още преди излизането си има турнир, който върви по SteamTV и е с награден фонд от $10,000!

Естествено, всички, които искат да играят играта, вече имат огромното желание да си направят собствено тесте. Създаването на тесте онлайн е честа практика при картовите игри, като се ползва помощта на различни сайтове. От Valve дори пуснаха инструменти, които да помогнат на тези сайтове и тяхното развитие. По този начин играчите ще могат да вкарат всяко тесте, което са направили онлайн, обратно в играта.

Разработчиците пуснаха CardSet WebAPI, което позволява на сайтовете да свалят изображения и текст, и да ги импортират директно в сайта. Всички персонализирани тестета ще имат свой уникален код, който ще може да се споделя. Всеки код ще може да се копира и поставя директно в Artifact, за да може всички избрани карти да се появят. Другия вариант е просто да видите картите в Online Deck Viewer.

От Valve споделиха, че инструментите ще помогнат на играчите да създадат тестета, които да бъдат максимално полезни в битка и естествено да се създаде мета на играта. Доста играчи ще прекарат изключително много часове, докато си създадат тестета – дори преди да пуснат самата игра.

Artifact ще бъде пусната официално за PC (Windows/Mac/Linux) на 28 ноември. Догодина ще бъде пусната и мобилна версия за Android и iOS. Закупувайки играта, вие ще получите две тестета, съдържащи 54 карти всяко. Сред картите ще има 5 героя, 9 item карти и 40 други карти. Освен това, ще получите и 10 пакета с карти, всеки от които съдържа 12 случайни карти, една от които със сигурност е от Rare тип. Пакетите с карти се планира да струват 2 долара. Artifact е създадена, за да даде на Trading Card Game (TCG) ентусиастите най-дълбокият геймплей и най-доброто преживяване в една фантастична игра на карти.

Какво мислите, дали Hearthstone ще има нов противник? И въобще Artifact ще успее ли да навлезне на сцената?