Българка в клип за реклама на Лондон (ВИДЕО) :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
170
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Българката Елина Стоянова стана част от новата рекламна кампания на английската столица #LondonIsOpen. Стоянова е собственичка на книжарницата „Имало едно време“ в града, кадри на която също се появяват в промовидеото.

„Имаме късмет, че милиони хора от всички краища на света са решили да направят Лондон свой дом. Те са лондончани, те принадлежат тук и винаги ще бъдат добре дошли. Изпращаме посланието си високо и ясно – въпреки Брекзит, Лондон остава отворен към света“, гласи мотото на кампанията.

„Щом видях видеото на кампанията “Лондон е отворен” мигновено се усмихнах, изпитах възторг, благодарност, приемственост и свързаност с всички собственици на малки бизнеси, пръснати из цял Лондон, застанали с изправена стойка зад реализираните си мечти на своите магазинчета“, обяснява самата Стоянова. По думите й, се е озовала в клипа след като покрай книжарницата си се запознала с хора от местните институции.

Първият ѝ клиент англичанин се оказва сценарист в ББС, подарява и статия в местния квартален вестник за книжарницата. В последната година идват и хора от местната община, които в последствие награждават Ели с Културна звезда за принос в културата на квартала. Така попада и в полезрението на кмета на Лондон.

„Преди няколко седмици получих телефонно обаждане, че ще бъда заснета в този клип, и така, две седмици по-късно той вече беше реализиран. Още тогава се почувствах много добре и много приета и като част от английското общество, а не просто като една от емигрантките, които съществуват някъде и не са част от цялото“, казва Стояновя.

С Книжарницата си Ели прави опит да приобщи българите в района и играе ролята на местно читалище. Скоро там ще бъдат направени срещи, свързани с Брекзит, защото в общността все още няма яснота за последствията от излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Кампанията #LondonIsOpen („Лондон е отворен“) е на кмета на града Садик Кан и започва още през 2016 г. Последното видео, част от което е и Елина, се появи на бял свят в края на месец октомври.