Жена застава начело на Висшата лига :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
175
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Главният ръководител на Animal Planet Сузана Динадж е новият изпълнителен директор на Висшата лига. Динадж ще наследи на поста Ричард Скъдамор, който в края на 2018 г. ще се оттегли след близо 20 години начело на най-популярното футболно първенство в света.

„Щастливи сме, че избрахме толкова способен лидер на този важен пост. Имахме много силни кандидати, но Сузана беше изключителен избор, като се има предвид опитът й в управлението на големи предприятия чрез трансформация и дигитализация“, заяви президентът на „Челси“ Брус Бък.

Бък бе председател на изборната комисия, в която бяха още четирима души.

„Сузана е водеща фигура в телевизионната индустрия и доказан бизнес ръководител. Тя пасва идеално на поста и ние сме уверени, че може да изведе Висшата лига до нови висоти“, каза още Бък.

„Вълнувам се от възможността за тази фантастична позиция. Висшата лига значи толкова много за голямо количество хора. Невероятна привилегия е да бъда начело на такава динамична и вдъхновяваща организация. Искам да продължа успешната традиция“, заяви Динадж след оповестяването на новината за назначението.

„Очаквам с нетърпение да работя с клубовете и екипа на Висшата лига и с тяхната подкрепа да разширим успеха на лигата за дълги години напред“, каза още тя.

Тя ще стартира работа в началото на 2019 г.

Преди да стане главен ръководител на Animal Planet Динадж е била президент на британския клон на Discovery Networks. Тя е заемала различни длъжности в Discovery, където работи от 2009 г.