Нови разкрития за изверга Тунджай, инквизирал до смърт младата майка Силвия в ж.к. „Люлин“, съдът реши съдбата му

1
52
Добави коментар
slavchev
slavchev

Софийският градски съд осъди на 25 години затвор Тунджай Киров, който преди година и половина преби до смърт 40-годишна жена в столичния квартал „Люлин 10“, за да я ограби, пише „Телеграф“.

Младият мъж се призна за виновен и делото се гледа по съкратената процедура, като така той не получи най-високата възможна присъда.

Рецидивистът, който вече има 6 присъди, нападнал икономистката Силвия Николова около 2,40 часа на 20 май 2017 година, само на метри от дома ѝ. Тя отишла до близката бензиностанция, за да си купи цигари. Тунджай бил вътре и щом тя си тръгнала я проследил. Нападнал я в гръб в тъмен участък до блока ѝ. Удрял я с юмруци и я ритал с крака. Взел 80-те лева, които били у нея, и златното ѝ синджирче, обеца, свалил дори венчалната ѝ халка. След това си плюл на петите.

Първоначално Силвия изпаднала в безсъзнание, но се свестила и успяла сама да стигне до дома си. Близките й извикали Спешна помощ, но нараняванията по главата й се оказали твърде тежки и въпреки усилията на лекарите на 22 май Силвия починала.

Причината за смъртта се сочи закрита коремна травма или остър панкреатит. Ромът бе закопчан часове след зверството. У него били открити и златните накити на жената. Стойността на откраднатото била 480 лева. Оказало се, че извергът нападнал Силвия, защото малко преди това прахосал всичките си пари в казино.

От прокуратурата поискаха доживотен затвор без право на замяна за Тунджай заради проявената изключителна жестокост в условия на опасен рецидив. Заради признанието на рецидивиста и съкратеното съдебно следствие обаче от държавното обвинение се съгласиха ромът да получи 30 години решетки. След половинчасов размисъл съдия Петър Сантиров осъди Тунджай на 25 години затвор. Освен това трябва да заплати и малко над 3000 лева разноски по делото.

„Трябваше да му дадат доживотен затвор“, каза през сълзи майката на Силвия Лиляна. Тя бе дошла в съда, за да чуе присъдата заедно със съпруга на Николова Николай. Решението на СГС не е окончателно и подлежи на обжалване или протест.

Източник: БЛИЦ

Свързани

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари