Голямо покачване в цената на Биткойн Кеш

2
289
Добави коментар
CryptoExchangeBG
CryptoExchangeBG

Биткойн Кеш отбеляза значителен скок в цената през последните няколко дни след новината за “hard fork” *  по-късно този месец.

Въпреки че изкачването се забавя леко в момента, през последните седем дни е отбелязан значителен ръст в цената на Биткойн Кеш (BCH) от 26 %. Неговото изкачване започна в петък (2 ноември), когато цената се покачи от $ 428 на $ 470. Оттогава се наблюдава постоянен ръст, но вчера се понижи слабо, когато падна от $ 587 на $ 544, но се възстанови до $ 568 отново.

 

Причини за покачването на цената на Биткойн Кеш

”Hard fork” * -а натрупа голямо спекулативно внимание поради нарастващия спор между Роджър Вър и Крейг Райт, по отношение на разцепването на веригата и създаването на нова валута, наречена „Bitcoin SV“, след “hard fork” * -а  на 15 ноември.

Поредица от съобщения от Binance и Bitcoin.com, подвеждащо озаглавения уеб сайт на Биткойн Кеш (BCH), управляван от Роджър Вер и Coinbase, доведе до спекулации за това, как ще изглежда реалността на “hard fork” * -a . Както Binance, така и Bitcoin.com сигнализират, че ще подкрепят екипа на програмистите Роджър Вър, Bitcoin ABC, като Binance заявяват, че ще вземат „моментна снимка на всички салда на Биткойн Кеш в UNIX време 1542300000, 2018/11/15 4:40: 00 ч. „, което показва, че те ще се погрижат за процеса на преход на балансите към новите вериги.

Coinbase също каза:

„Два пъти годишно Биткойн Кеш (BCH) планира ъпгрейд на протоколите. Следващият “hard fork” * на  BCH е насрочен за 15 ноември 2018 г. и Coinbase са готови да подкрепят публикуваният план за развитие от bitcoincash.org. „

Някои дори заявиха, че цената се е повишила като признак на подкрепата за веригата BCH, но вероятно също е била задвижена и от инвеститорите, които виждат възможността да удвоят своите койни в новата валута на Bitcoin SV. “Hard fork” -ът създава койни в съотношение 1 за 1, което означава, че една и съща сума от новоразвиваната валута се депозира в сметките на инвеститорите в старата валута.

 

Враждата между Роджър Вър и Крейг Райт

Крейг Райт и конкурентните визии на Роджър Вър за Биткойн Кеш (BCH) са довели до решението да се раздели веригата, въпреки предполагаемите несъответствия на предложените подобрения (ъпгрейди) на протокола съгласно white paper-а ** Сатоши.

В резултат на това, Райт и “nChain” ще пуснат свой собствен BCH клиент с пълна възлова точка, наречен Bitcoin SV, който вижда различни въведени промени и огромно увеличение на размера на блока до 128mb.

Ценността на аргументите бе поставена под съмнение с блог пост от Bitcoin Unlimited, които се опитаха да помирят двата лагера, заявявайки:

„Представителите на Bitcoin Unlimited проучиха идеята за компромис с представители на двете групи, които досега не са постигнали успех, дори и при най-малките промени (като промяната на една константа към по-подходяща, но това беше отхвърлено.

Кой ще спечели?

Как “hard fork” * -a ще се развие, след като бъде изпълнен, остава да се види. Визията на “NChain” за Биткойн Кеш (BCH) протокола  получи подкрепата на CoinGeek, най-големият миньорски басейн за Биткойн Кеш (BCH), който представлява около една четвърт от общия процент на хашинг сила на Биткойн Кеш (BCH). Bitcoin ABC, от друга страна, има около 65% от node операторите.