Реконструкция на мансарда в градски стил – VELUX обекти

1
142
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Тази мансарда е преустроена от собствениците ѝ. Те са били наематели на апартамента под нея в продължение на няколко години, преди да се появи възможност да закупят апартамента и тавана над него.

Те искали да разширят дома си, като добавят стая за гости и външна тераса, което да добави стойност към имота им. Проектът се реализира на няколко етапа: Започва със събаряне на ненужните елементи от конструкцията на тавана, след което се изгражда и хидроизолира външната тераса. Съществуващите капандури на покрива са пропускали много малко светлина, но новите покривни прозорци разпръскват отлично светлината на целия горен етаж.

Oт всекидневната се преминава в малката кухня. Покривният прозорец пропуска достатъчно светлина за четене и има сензор за дъжд, който затваря прозореца автоматично, в случай че завали. Банята е с уникална дървена мивка и в тъмна гама от цветове. Банята и кухнята са долепени, за да е по-лесно поставянето на канализация. Бетоновият под на мансардата е запазен, за да се спестят средства от покрития, но е полиран, за да подсили усещането за качество и модернизъм.

Терасата на покрива е страхотен начин да се използва наличното пространство и истински пример как се прави покрив. Тя е на мястото, където би била една от стрехите на мансардата. В града, където външното пространство е привилегия, външната тераса е лукс и страхотно място за срещи с приятели.

В края на проекта жилището се е разширило с 35 кв. м. жилищна площ плюс тераса от още 20 кв. м.

 

.