300 деца и родители ще готвят здравословни специалитети в центъра на Бургас

1
112
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Краят на седмицата в Бургас ще премине под знака на здравословното хранене. В събота повече от 300 деца и родители ще участват в атрактивно кулинарно шоу заедно с мастършеф Севда Димитрова. Неговото мото е “Вкусна есен”, а готвачите ще приготвят вкусни храни по здравословни рецепти.

Състезанието ще се проведе от 11:00 часа на площад “Св. св. Кирил и Методий”. В кулинарния празник ще участват 32 училища и детски градини от Бургас. Всяко учебно заведение ще бъде представено от свой отбор, съставен от пет деца и трима родители. Всеки отбор в рамките на 15 минути ще приготви ястие по избрана от него рецепта, след което ще го представи пред публиката.

Кулинарните произведения ще бъдат оценени от жури и заснети от фотограф. След края на състезанието рецептите на участниците ще бъдат събрани в специална книжка. Заедно с тях ще бъдат поместени и снимки на ястията.

След състезателната част мастършеф Севда Димитрова ще представи интересни блюда, в които са комбинирани здравословни храни. В края на състезанието всеки от участниците ще получи книжка със здравословни рецепти.

Кулинарното състезание са организира от Община Бургас и е част от нейната програма за здравословното хранене. То е своеобразна кулминация на седмицата, посветена на здравословния начин на живот.

В дните от 5 до 16 ноември във всяко училище се организират събития под мотото “Зеленчуци и плодове в есен златна, благодатна”. Целта е учениците и родителите да се запознаят с храните, които са полезни и необходими за техния здравословен начин на живот. В детските градини мероприятията се провеждат в седмицата от 12-16 ноември, а всеки ден темата на занятията е различна.