Кобо Б полипропилен и полиетилен

1
227
Добави коментар
borislava.savovska

Листовият полипропилен се получава чрез екструдиране или термопресоване на високомолекулярен полипропилен. Материалът притежава комбинация от изключителни физични, химични и термични качества, които не притежава нито един друг полимер. Високоустойчив на корозия, висока якост на опън, добра твърдост, ниска плътност и изключителна устойчивост на химикали и органични разтворители. Полипропиленът има ниска абсорбция, затова се използва в хранителнителната и фармацевтична промишленост. Листовете се обработват лесно и отлично се заваряват. На склад фирмата разполага с полипропилен – кополимер и хомополимер.

Обработка на полипропиленови плоскости: При нормална температура плоскостите са в твърдо състояние. Заваряването на плоскостите се извършва по три начина: полифузионно челно заваряване, заваряване с екструдер и заваряване чрез пистолет с горещ въздух. Първият метод е най-качествен. Свързващите се краища се загряват със специално устройство до достигане желаната температура и се притискат една към друга. Втория метод- заваряване с екструдер се осъществява чрез използване на спомагателен материал (заваръчна тел), разтопен преди това в екструдера. Трети метод -заваряване с въздушен пистолет. Полипропиленовите плоскости се заваряват чрез пистолет с горещ въздух и свързващ материал( заваръчна тел). Заваряваните листове и заваръчната тел трябва да са изработени от един и същ клас материал.

Област на приложение на полипропилена: химическо оборудване и изработване на резервоари печат и текстилната промишленост лабораторно оборудване хранително-вкусовата промишленост изграждане на билбордове използва се в минната и металургичната промишленост. изграждане на басейни от полипропилен с UV защита изработване на галванични вани и галванични линии изработване на пречиствателни съоръжения (пречиствателни станции, септични ями и изгребни ями) изработване на съдове, цистерни за вода, вино, химикали и др. Полипропиленовите плоскости се обработват със стандартните инструменти използвани в мебелната промишленост. След разкрояване, подготовка на отделните елементи и заваряване се изработват изделия с най-различна форма и размери (в съответствие с проекта).