Всичко, което трябва да видите и да знаете за VSFS 2018

1
117
Добави коментар
svetla58
svetla58

Вече няколко дни светът е в Рая! Реем се сред бели пухкави облаци и златни порти, а около нас кръжат ангели. Шоуто може и да е отминало, но пърхането на крилете все още отеква в атмосферата. По целия свят вятърът развява и последните прашинки ангелски брокат. Все още по въздуха се носи нежният аромат от кожата на съвършените богини, които разпериха крила по подиума. Все още някъде по Земята се усещат нежните пръски от сълзите на поредния паднал ангел на Victoria’s secret – прощалните сълзи на Адриана Лима, която обяви, че за последен път изминава разстоянието по котешката пътечка с чифт копринени крила на гърба си, носещи величествената тайна, която ще си остане скрита завинаги.

Ежегодното шоу на Victoria’s secret не е просто поредното ревю, което представя най-новия тренд или продукт на някой лъскав лейбъл. VSFS е събитие, сензация, възбуда, вълнение… То е най-мащабното модно събитие на годината, натоварено с цялата тежест на глобалността и мултинационализма.

Най-космополитното ревю всяка година събира на едно място съвършената женска красота на света, за да му я поднесе в невиждан разкош и блясък. VSFS пише история със златно мастило върху фин бял сатен, а за разкош поръсва страниците с вълшебен прашец, който ухае на сладост.

И тази година тежкият екип, който стои зад цялата тази сензация, не разочарова дори и най-сприхавите очаквания на критиците, любителите и феновете на марката.

Екстравагантното бляскаво шоу е най-гледаното модно събитие на годината – около 800 млн. души следват с очи стъпките на 20 и няколко ангела. Кастът винаги е много строг. Обикновено ивентът включва комбинация от няколко титулярки – опитни ангели с високи имена, за които е сигурно, че ще дефилират, но по-голямата част от имената остава тема на всевъзможни спекулации – това са по-малко известни момичета или новодошли лица, които за първи път ще получат своя чифт крила. Въпреки че, при протичането на кастингите на всички им става ясно кой ангел ще прелети на шоуто и кой ще отлети от него, тази година, за да са уверени, че ще бъдат забелязани, организаторите накиприха момичетата с по един чифт крила, с които да напуснат студиото.

На 8 ноември в Ню Йорк видяхме да разхождат божествени форми много от познатите ни лица – Adriana Lima, Candice Swanepoel, Martha Hunt, Stella Maxwell, Lais Ribeiro, Sara Sampaio, Cindy Bruna, Taylor Hill, Toni Garrn, Barbara Palvin, Shanina Shaik, Kendall Jenner, Gigi Hadid и Bella Hadid, както и Behati Prinsloo, която пропусна последните две години, заради бременност. Winnie Harlow е едно от новите наистина цветни попълнения към момичетата и от нея се очаква да придаде много емоция и колорит на костюмът, който ще представи. Тъмният тен на черен шоколад на Duckie Thot също е сред палитрата от сладкарски изделия на тазгодишния форум на изкушението и насладата.

Две любими лица пропуснаха подиума на 2018-та – първото е това на екзотичната Lily Aldridge, която в момента е бременна с второто си дете. Дойде ред да говорим за „падналите ангели” на Victoria’s secret. Става дума за прелестната, зашеметяващата Alessandra Ambrosio, която миналата година обяви, че след 12 години дефилиране за марката, вече е време да затвори крилата си.

За наше огромно съжаление нейния пример ще последва не коя да е друга, а една от най-емблематичните и най-иконични звезди на Victoria’s secret – феноменалната брюнетка с криво зъбче – Адриана Лима. Тя е моделът, дефилирал повече пъти от всеки друг на този подиум. Сбогуването й наистина бе емоционално, но царствено – по ангелски – само както тя го умее!

Много от най-успешните модели в света са били част от ангелското ято на Victoria’s Secret catwalk – Gisele Bündchen, Naomi Campbell, Rosie Huntington-Whiteley, Heidi Klum, Tyra Banks, Helena Christensen и бейби фейс – Miranda Kerr.

В основата на дефилето, разбира се, е бельото, но то е комбинирано с много токчета, аксесоари и комплект крила. Миналата година VS беше в колаборация с Balmain, която всъщност беше първата подобна с висококласен бранд. Тази година компанията реши това да бъде любимката на London Fashion Week – Mary Katrantzou.

Всяка година, по традиция, се избира един ангел – късметлия, който е „натоварен”с нелеката задача да носи най-тежкия сутиен на шоуто – Fantasy Bra – най-скъпото бельо, украсено с хиляди скъпоценни камъни и диаманти, обикновено произведено от някоя луксозна бижутерия. Това е изключителна чест за тази ангел. Само най-величествените са носили Fantasy Bra до момента, а само най, най-изключителните са го носили повече от веднъж.

Тази година честта се падна на шведския модел Елза Хоск, която стана официален ангел на VS през 2015 година, а дефилира за шоуто от 2011. Скъпоценният сутиен на 2018 е изработен от Atelier Swarovski., съдържащ 2100 диаманта и струващ милион долара. Смело твърдим, че Елза извади голям късмет, защото тазгодишният Dream Angels Fantasy Bra е един от най-красивите и нежни модели, които си създавани някога. Убедени сме, че преди да бъде проектиран сутиенът, се избира моделът, който ще го носи, за да бъде създаден такъв, какъвто отговаря на същността на самия ангел. И това е поредното потвърждение, дори от самата Елза.

„Това е най-красивият сутиен, който съм виждала и съвършено пасва на стила ми.”

В допълнение към бельото има и колие Swarovski от Christopher Kane.
А след 29 ноември всяка една от нас, която желае да се сдобие с копие на мечтания сутиен с истински кристали Swarowski, ще може да го стори срещу скромните $250.

Късметът за ангела Елза беше щедър през шоуто на 2018-та. Освен, че бе избрана да носи Dream Angels Fantasy Bra за своето осмо VSFS, тя стана свидетел на трибюта на Адриана Лима за 18-тото й, ПОСЛЕДНО VSFS. Видя първите опити за летене на много ангели, като Уини Харлоу и завръщането на Кандис и Бехати.

За саундтрака и настроението на вечерта се погрижиха големите имена на Bebe Rexha, The Chainsmokers, Halsey, Kelsea Ballerini, Rita Ora, Shawn Mendes и The Struts.

С нетърпение очакваме 02.12.2018 година, за да имаме възможността да изгледаме цялото шоу по телевизията или Online.
В ГАЛЕРИЯТА ни може да видите някои от afterparty визиите на ангелите.

Редактор: Марина Делева

Етикети:
Fantasy Bra, Mary Katrantzou, Victoria’s secret, VSFS, Адриана Лима, бельо, Елза Хоск, ревю, събитие