Най-голямата децентрализирана борса IDEX въвежда забрана за всички потребители от Ню Йорк

1
170
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Най-големият децентрализиран крипто обмен Aurora IDEX в ежедневните обеми на търговия, базиран на блокчейна на Етериум, обяви в своят Twitter канал, че IP адресите на всички търговци от Ню Йорк са били включени в черния списък.

Блокираните потребители обаче все още ще могат да изтеглят средствата си от обмена, но вече няма да имат възможност да търгуват с криптовалути в платформата.

Това решение предизвика възмущение в крипто общността. Много потребители изразяват дълбока загриженост за това развитие. Генералният главен анализатор Лари Зермак дори постави под въпрос децентрализацията на обмена.

“Самопровъзгласилата се децентрализирана борса IDEX обяви блокирането на всички заявки през IP адреси, базирани в Ню Йорк. Ако размяната под натиск може да бъде принудена да блокира някого, може би не е толкова децентрализирана.”
 
Държавни регулаторни въпроси

Повечето крипто бизнеси заобикалят Ню Йорк поради тежестта на местните регулатори по отношение на криптовалутите. Държавата е известна в тази общност главно поради “BitLicense” – първият официален лиценз в САЩ, който всички компании, участващи в крипто-търговия, трябва да притежават.

Според някои източници обменът прави такова решение поради липсата на самия лиценз.

IDEX

IDEX е един от най-популярните децентрализирани крипто борси, а напоследък различни медии все повече и повече обръщат внимание на това. Платформата е създадена специално за директна търговия с монети от стандарта ERC-20. Общо в списъка има над 200 койна, базирани на блокчейна на Етериум. IDEX не подкрепя търговията с биткойн и доста от известните криптовалути.

Обменът придоби популярност главно поради анонимността, действайки като аналог на централизираните борси като Binance или Coinbase, но действащ на базата на блокчейн технология, която я прави до известна степен децентрализирана.

 

Харесайте нашата страница във фейсбук и ни последвайте в Twitter.

Инвестирайте при нас и печелете напълно пасивно от реална бизнес възможност. 

Related