5-те най-чести Здравословни проблеми при жените

3
170
Добави коментар
krasimir_ivg
krasimir_ivg

Представете си, че живеете без болести. Въпреки че няма гаранции за това, никога да не се разболеете, си струва да прочетете някои важни съвети базирани на изследвания.

За да помогнат на жените да подобрят здравето, За Нея изследва няколко медицински състояния, които са от голямо значение за тях: сърдечни заболявания, рак на гърдата, остеопороза, депресия и автоимунни заболявания.

Разгледахме рисковите фактори за всяка болест и попитахме експертите какво могат да направят жените, за да предотвратят подобни заболявания.

За да избягване здравословните проблеми, лекарите все по-често насърчават жените да поемат грижи за здравето си. Жените трябва да работят в партньорство с лекарите си, като разберат семейната си медицинска история, да учат все по-вече за здравословния начин на живото и управляват симптомите си.

„Вие знаете какво ви кара да се чувствате добре, знаете кога не се чувствате добре“, ето защо Вие най-добре може да знаете кога трябва да се обърнете към лекар.

Сърдечно заболяване

Сърдечните заболявания са водещ убиец на мъжете и жените. При жените състоянието е причина за около 29% от смъртните случаи, според изследвания.

И все пак смъртта сама по себе си не е най-големият проблем за жените със сърдечни заболявания. Истинският проблем е в преждевременната смърт и инвалидност, казва Синди Пиърсън, изпълнителен директор на Националната здравна мрежа за жените.

„Има твърде много жени, които умират от сърдечни заболявания през 60-те години, когато никой не очаква да умре, но сърдечните проблеми често са причина „, казва Пиърсън. „Има и жени, които в продължение на много години наистина страдат от сърдечно-съдови заболявания – нямат въздух, без да могат да се разхождат по стълбите … защото сърдечно-съдовите заболявания нарушават способността им да се разхождат“.

Рак на гърдата

Ракът на гърдата е най-честият рак при жените. Тя е втората причина за рак на белите дробове като водеща причина за смърт на жените.

Експертите казват, че страхът от рак на гърдата понякога може да бъде преувеличен, спирайки жените да отидат при лекарите си за рутинен преглед или да накарат жените да вземат неприятни решения за мастектомия, когато това може да не е необходимо.

„Има много лечение за рак на гърдата“, уверява Диане Хеленджарис, MD, президент на Американската асоциация за женски болести. – Това не е смъртна присъда.

Тя настоява жените да запазят емоциите си в перспектива и да се образоват за проблемите.

Остеопорозата

Смущаващите гръб, болки в гърба и крехкост са неща, които възрастните жени трябва

да приемат, преди лекарите да знаят нещо повече за остеопорозата. Сега има стъпки, които жените и момичетата могат да предприемат, за да избегнат подобни проблеми.

Остеопорозата заплашва 44 милиона американци, от които 68% са жени, съобщава Националната фондация за остеопороза.

„Остеопорозата е до голяма степен предотвратима“, казва Марк. „Поведението, което жените развиват в детството си, в юношеството си и в ранните си години на възраст наистина играе важна роля в развитието на болестта.“

Това е така, защото телата изграждат по-голямата част от костната маса до 30-годишна възраст. Тогава се образуват нови кости, а фокусът е върху поддържането на стари кости.

Кои са другите чести болести при жените?

Има някои видове болести, които се развиват повече при жените, ето някои от тях:

Без значение какво заболяване имате, е най-добре да се консултирате с лекар.

5-те най-чести Здравословни проблеми при жените

5 (100%) 1 vote