Манолов, КТ „Подкрепа“: Протестите в страната не са с автентична енергия

1
112
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

”Протестите в страната са повече привидност, а не носят автентична гражданска енергия”. Това коментира президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в ефира на БНТ. Той допълни, че недоволството на протестиращите е формулирано с твърде широки искания.

”Не можем да живеем нормално” е твърде общо оплакване, а при ниска заплата се протестира пред работодателя си. Тези неща се борят по този начин. Този протест няма адресат. Кой ще ви повиши заплатата, ако не конкретният работодател? Много по-лесно и автентично е да му затвориш фабриката”, допълни Манолов.

Ако синдикатите свалят правителство, ще угодят на неговите опоненти, но не и на тези, гласували за него, заяви президентът на КТ “Подкрепа”. Той изтъкна, че ролята на синдикатите не е да сваля правителства, а да се бори за социални политики. Като пример той даде борбата на КТ „Подкрепа“ нощният труд да се заплаща повече.

По думите му, паралел с протести във Франция не може да се прави, тъй като те не са срещу високите цени на горивата, а срещу покачването на акциза на горивата.