Геймъри за добра кауза през Ноември

1
154
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Как да помогнем на Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”

Какво: Благотворителен стрийм

Къде: https://www.twitch.tv/mythr0x

Кога: 24 ноември от 11:00

Защо: По случай No Shave November – да съберем средства за Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”

Как: Чрез дарения по време на стрийма

А сега и в малко повече детайли

Не знам колко от вас са запознати с No Shave November, но това е месец, в който мъжете спират да се бръснат и си пускат брада в знак на съпричастност с хората, болни от рак. Парите, които спестяват от бръснене и подстрижки даряват за различни каузи, свързани с борбата с коварната болест.

Други разпознават месеца като Movember (от November и Moustache) и остават само по мустак в знак на съпричастност и да разпространят информацията за каузата.

От HaveFun TV се включваме към инициативата на Myth, който избра Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания” за своя кауза:

Тук можете да откриете уверението от Сдружението за предстоящата благотворителна кампания

Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”

Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ /СДОХЗ/ е организация, създадена от родители на деца с онкохематологични заболявания, техни близки и съмишленици. Всяка година в България между 150 и 200 деца, на възраст от 0 до 18 години, се разболяват от рак. Болестта се появява внезапно, лечението е тежко като продължава от 6 месеца до 3 години, а понякога и цял живот.

Каква е дейността на сдружението?

Информират и повишават чувствителността на обществото към проблемите на децата с онкохематологични заболявания и възможностите за тяхното разрешаване.
Отговарят компетентно на въпросите, с които се сблъскват семействата, в които има дете, диагностицирано за първи път, като им осигуряват навременна информация за правата, които имат и за пътя, който им предстои.
Предоставят достъп до безплатно и надеждно обучение.
Осигуряват терапевтична и психологическа помощ, съобразена с възрастта и потребностите на децата по време на тяхното активно лечение, поддържаща терапия и след това.
Осигуряват пространство на територия на болница ИСУЛ – Център са социална рехабилитация и интеграция на деца с онкохематологични заболявания „Златна панделка“, в който малките герои свободно играят и се разведряват, срещат приятели по съдба и заедно с подкрепата на терапевтите събират сили, за да се преборят с тежкото заболяване.
Провеждат възстановителни летни лагери за децата, които се лекуват и тези, които вече са се преборили с болестта, както и за братята и сестрите им, които също имат нужда от подкрепа.
Подпомагат преборилите се деца, в изграждането на тяхното самочувствие, увереност и в откриването на възможности за личностно и кариерно развитие.

Повече информация за сдружението, тяхната дейност и постижения можете да откриете на техния сайт: http://www.decaohz.org/bg/

Какво ще се случва по време на благотворителния стирийм

На 24 ноември от 11:00 часа започва 12-часовият стрийм на Myth! Ще играе на страшно много игри, както със зрители, така и с останалата част от екипа на HaveFun TV!

Това включва Counter-Strike, League of Legends, PUBG, Hearthstone, Heroes of the Storm … и много други.

Как мога да се включа в инициативата?

Заповядайте на стрийма на Myth, за да се забавляваме заедно. Ако имате възможност, можете да помогнете с дарение по време на стрийма. Разбира се, ако нямате тази възможност, можете да помогнете и по други начини – дарение на книги, игри и други подходящи за дечицата неща. За повече подробности можете да пишете на Facebook страницата на Myth.

Най-важното е да бъдем информирани и да покажем на малките герои, че не са сами в битката. Тук е важно да отбележим, че 15 февруари е Международен ден на децата болни от рак, и в знак на съпричастност можем да сложим златна панделка – символът на децата, борещи се с коварната болест.

За какво ще се използват средствата, събрани по време на стрийма?

При получаването на дарението, от Сдружението ще изпратят документ в който ще се отбележи за какво ще бъдат похарчени паричните средства.

Какви средства искаме да съберем?

Иска ни се да съберем поне 2000лв! И да го направим по-забавно, ще направим achievement система при постигането на определени суми. Повече информация за това – в петък, 23 ноември.

250лв – ???
500лв – ???
750лв – ???
1000лв – ???
1250лв – ???
1500лв – ???
1750лв – ???
2000лв – Myth ще боядиса брадата си!
Над 2000лв – Myth ще стане мустакат на 1 декември