15 любими подаръци на корпоративния бизнес

3
295
Добави коментар
epis
epis

Когато избирате подаръци, трябва да подходите не само оригинално, но и практично.

С наближаването на празниците много от фирмите се подготвят с изненади за своите клиенти и партньори. В бизнеса това е жест на специално внимание и определено се цени.

Традиционно сме свикнали да получаваме календари, химикали или други дребни корпоративни и брандирани подаръци, с които изпращаме старата година. Има разбира се и по-оригинални идеи, с които можем да поощрим сътрудничеството си с избраните от нас хора, но те трябва да носят и практичен елемент. Предприемачите ценят времето си и се впечатляват от вещи, които могат да им го спестят или да подобрят начина им на живот. Срещат се и ценители, за които пък индивидуалният подход е от съществено значение.

15 идеи за корпоративни подаръци

• Визитник или тефтер с химикал

Колкото и да е стандартно, предложението се радва на засилен интерес в бизнес средите. Почти няма човек, който да не се зарадва от подобен подарък, а употребата му ще напомня за бранда ви почти непрекъснато в ежедневието. Препоръчително е да се подбере изящен и стилен модел, оформен с кожени корици и хармоничен дизайн. Според цвета и комбинацията с вида химикал, той може да е предназначен както за дама, така и за представител на силния пол.

• Кошница с луксозен шоколад и шампанско

Ако подберете красива кошница, която запълните със златно шампанско и луксозни шоколадови бонбони, със сигурност ще очаровате бъдещия й собственик. Вероятно той предпочита уиски? Нищо по-лесно от това – сменете съдържанието и подберете подходящите допълнения към него. Добавете и гравирана чаша, за да персонализирате и подчертаете специалното си отношение, както и да вмъкнете името на компанията си.

• USB памет

Още една опция за съхранение на файлове и информация – подарък, който не е излишен за никой от корпоративния свят. За да отговорите на очакванията, нека флашката да е с по-голям капацитет, а и да бъде с корпус от качествен материал, както и да се прибира в кожен калъф например. Бихте могли да се спрете и на варианта за по-нетипична визия и форма, всичко зависи от предпочитанията и целите ви.

• Слушалки

Когато сме в офиса, ние се съобразяваме с околните, но същевременно не искаме да загърбваме хобито си да слушаме музика. Тя ни помага да се концентрираме, а и да се разсеем в правилния момент, за да сме ефективни през целия ден. Единственото решение в случая е да си сложим подходящи слушалки и да се насладим на звуците. Ето защо те са чудесен избор за подарък, а ако идват от определен бранд, биха могли да се превърнат в задължителен аксесоар.

• Външна батерия

Напоследък става все по-важно да можем да посрещаме нуждите на устройствата си. Те се увеличават, а ние трябва да има къде да ги заредим, дори когато сме в движение. Външната батерия не е скучен подарък, особено за динамичните натури, които са се нагърбили с множество ангажименти и препускат с времето, за да се справят с тях. Изберете компактен размер, поставете логото си и създайте удобства на партньорите си.

• Чаша с лого и послание

Днес могат да се изработят чаши в какви ли не причудливи форми – бъдете креативни, ако търсите ефектен резултат, оставете лично послание и не слагайте фокуса само върху фирменото лого. Гарантирано подаръкът ви ще бъде оценен подобаващо, а и ще

ще носи наслада още от сутринта с любимото кафе или топла напитка.

• Сет за вино

Аксесоарите за вино са една страхотна идея, ако притежателят им цени вкуса му и луксозните придобивки. Комплектът може да включва тирбушон, накрайник за наливане, тапа, нож за фолио, а ако всичко това е поднесено в дървена или кожена кутия с изящна визия – подаръкът ще постигне целта си.

• Бизнес чанта

Чантата е удачен дар не само за дами, но и за представители на силния пол, които държат на своята елегантност, стига да имат и потребност от нея. Проучете добре изискванията на получателя и се спрете на предпочитаната от него големина и цвят. Това е важен момент от поднасянето на подаръка, защото показва, че уважавате индивидуалните му желания и се вглеждате в детайлите.

• Табакера

През последните месеци електронните цигари масово навлязоха в ежедневието ни. Ако подаръкът е предназначен за заклет пушач на обикновени цигари обаче, една табакера би могла да бъде прекрасно решение в тази посока. Възможностите са почти неограничени, ако говорим за избор на разцветки, изображения, размери и вместимост на табакерата.

• Външен пепелник за офис

В този ред на мисли, когато в един офис има пушачи, те имат необходимост и от пепелници. А както знаем, в помещенията е забранено да се пуши, което означава, че в определен кът до офиса, е отредено място за целта. Изненадайте персонала и ръководството с външен пепелник, който има опция за брандиране, за поставяне на надпис или послание.

• Чадър

Лошото време не може да бъде причина да отлагаме ангажиментите си, а какво по-хубаво от това да сме подготвени за всяка една ситуация. Големите компании винаги ориентират подаръците си спрямо нуждите на своите клиенти и партньори. Почерпете вдъхновение от техния пример и се подгответе за дъждовните дни с чадъри под формата на подаръци.

• Часовник

Разни суеверия създават внушението, че часовник не е най-добрият подарък, но в бизнеса място за фалшиви вярвания няма. За сметка на това часовниците са се превърнали в инструменти, без които трудно бихме могли да преценим времето си и да разпределим задачите си. За предпочитане е да са в офис вариант, за да могат да се поставят на бюро, маса или в заседателната зала, където обикновено текат срещите.

• Портфейл

Още едно стилно предложение, което би могло да се превърне в неповторим подарък, стига да познавате вкусовете на потенциалния собственик. Не подценявайте избора на цвят, материала и самата изработка – това са съществени елементи и могат да предизвикат разочарование, ако не са на ниво.

• Охладител за бутилки

Съществуват портативни охладители за бутилки, оборудвани с таймер, които могат да предоставят пълноценно изживяване в офиса. Дори и онези, които не могат да си позволят чаша бира по време на работа, могат да се възползват от предимствата им, защото по всяка вероятност обичат студен чай, сок или айран.

• Глобус

Земното кълбо е символичен, а и полезен подарък. То създава атмосфера на свободен дух в офиса, стимулира постиженията, а и може да повиши настроението, провокирайки разговори за следващите планирани пътешествия на екипа. Да, напълно реално е – тайната се крие само в един предмет. Може да изберете глобус от интересен метал, да бъде на специална стойка, да е с по-голям размер или да бъде компактен, или дори да представлява пъзел, с който всички да се забавляват и да си почиват през свободното време.