4 съвета за търговия с криптовалути и оцеляване в мечи пазар

1
219
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Най-новото нещо, което трябва да направите в мечият пазар, ДА НЕ НАМАЛЯВАТЕ ПАРИТЕ СИ.

Точно така, ако направите това, няма да бъдете много щастливи, когато нещата се обърнат и пропуснете следващият полет до луната.

На мечи пазар трябва да играете по-умно. HODL не работи. На мечи пазар трябва да сте търговец.

Kато усъвършенствате уменията си тук ще бъдете готови. Ако можете да правите пари, докато нещата се движат надолу, ще направите 10 пъти повече, когато нещата се обърнат.

Това е вашият шанс да усъвършенствате уменията си и да печелите сега, а след това да спечелите още повече. За да ви помогнем да стигнете дотук, ето някои основни съвети, нужни ви за да запазите търговския си профил готов и пълен, когато нещата се обърнат.

Съвет 1: Спиране на загубите (Stop Loss)

Какъв би бил наръчникът за оцеляване в мечи пазар, ако не споменем за спиране на загубите?

Както може би вече знаете, спиране на загубите са поръчки за продажба, които поставяте около специфични нива на поддръжка. Идеята тук е, че ако цената засегне тази точка, вероятно ще се понижи, защото е нарушила подкрепата си.

Те са и основният начин да смекчите риска си в търговията. Ако стоп загубата ви е настроена на 9% под входа, това означава, че ако нещата вървят на долу и цените започват да спадат, вие сте ограничени до 9% загуба на капитала си. Не е страхотно, но много по-добре, отколкото да се забиете още повече, поради падащите цени.

Когато настъпи пазара на биковете вероятно бихте могли да си държите монетите и в крайна сметка вложението ви би се върнало. Но не и тук. В мечи пазар, ако не използвате спирането на загуби, вашият капитал ще бъде рязко намален. В този момент вече не сте търговец, или поне не успешен търговец.

Една страхотна техника, която можете да използвате за спиране на загубите, е да настроите trailing stop. По този начин, ако цената се покачи, вашата стоп загуба ще я последва. Ако по някаква причина пропуснете целта си, тя поне ще се изпълни близо до вашия запис. Това е един вид заключване на печалбите и премахване на всички рискове във вашата търговия.

Съвет 2: Вземете печалбите си (TP)

Известни също като цели, печалбите са добър вид излизане от търговията.

Има цели, които ни помагат да запазим печалбите си. Това е съблазнително, когато цените се покачват, а ние продължаваме да казваме: “Ще продам веднага щом удари X. Веднага щом удари Y… и т.н. В крайна сметка цената ще спре да се повишава, ще изпуснете изхода и алчността ще ви донесе отново загуба, или по-ниска печалба от въможната.

Тук трикът е да поставите целите си на долната страна на важни съпротивителни точки . По този начин можете успешно да излезете от пазара, като вземете печалбите си с вас и преминете към следващата търговия.

Друго важно нещо е да зададете няколко цели . Това ви позволява да намалите рисковете, докато все още печелите. Когато една монета започне да покачва цената си вие искате да удряте целите си – да се заключите в по-висока и по-висока възвращаемост.

Подобно на спирането на загубите, можете също да използвате тази допълнителна опция, за да установите нивата на продажби предварително.

Съвет 3: Задайте своя SL и TP на правилните места

Посочените по-горе съвети са нещо безполезно, ако зададете Stop Loss и Таке Profit на неправилните места.

Тук влиза в действие техническият анализ (TA).

В края на краищата наистина всичко се свежда до самото наблюдаване на пазара. Като търговец винаги искаш да вървиш с пазара. На пазар на мечки, тази тенденция е надолу и надясно. Така че, ако не Шортфате (Short) (Залагате, че цената ще бадне с Х процента и когато падне ви се изплаща печалба), зависи от вас да забележите случаи, в които някоя монета ще расте, или расте. Влизате в мига, когато започне да покачва цената и да се оттеглите преди да възобнови основното си движение надолу.

Това може да се случи по всяко време, за всяка монета. Някои добри новини или промени в пазарните настроения изригват монета на скорост и причиняват някакви ценови действия. Един квалифициран анализатор може незабавно да забележи тези промени и знае, че нещо се е променило.

След това става въпрос просто за прилагане на модели, които са работили добре в миналото и за изчисляване къде точно да излезете .

Основното нещо, което трябва да имате предвид, е, че TA не е кристална топка. Не можем да предвидим бъдещето и пазарът винаги може да се държи непредсказуемо. По-скоро силната ТА Ви помага да направите възможно най-добрите прогнози с информацията, която имате.

Ние сме търговци, не комарджии и техническият анализ е това, което прави разликата.

Съвет 4: Имайте общност

Крипто търговията е същинско бойно поле и вие няма да влезете в една военна зона сами, така че защо да търгувате сами?

Начинът за изравняване на условията тук е да имаш силна общност. Това означава да имате наставник, който знае какво прави. Имайки приятели и познати, на които можете да разчитате ще постигнете много по-добри успехи и ще бъдете изненадани колко често улавяте грешките, които правите, като давате съвет на някой друг.

Добрата общност ще достави само най-важните неща, които трябва да знаете. Те ще имат дълбока експертиза в областта на техническите анализи и ще бъдат достатъчно смели, за да направят прогнози (никога не вярвайте на някой, който иска да “преподава”, но не поставя парите си там, където ви кара да го направите вие).

Платформи за формиране на общности за крипто търговия.
Заключение

Ако правите тези неща, можете да подобрите уменията си, като същевременно минимизирате загубите си и заключвате печалбите.

Ограничавайте риска си, като използвате Stop Loss.
Управлявайте алчността си, като използвате печалбите.
Направете интелигентни записи и изходи, като използвате технически анализ.
И увеличете шансовете си, като имате общност.

Надявам се, че ви хареса тази статия. Ако знаете някой, който е достатъчно смел да търгува на този пазар, изпратете го по пътя си.

 

Харесайте нашата страница във фейсбук и ни последвайте в Twitter.
Инвестирайте при нас и печелете напълно пасивно от реална бизнес възможност. 

Related