BTC с ново дъно – hash война в BCH

1
159
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

За тези, които не са наясно какво се случва последните дни, ето кратко резюме:

Две групи от Bitcoin Cash – Bitcoin ABC и Bitcoin SV (Satoshi’s Version) искат да направят своя BCH основен и да получат цялата власт в него.

– Bitcoin ABC версията е подкрепена от CEO-то й Роджър Вер и Джихан Ву, който е CEO-то на Bitmain (най-мащабната много милиардна крипто-минна компания).

– Bitcoin SV (Satoshi’s Version) е подкрепена от Крейг Райт, който твърди, че е Сатоши Накамото (анонимният създател на Bitcoin).

Преди няколко дни изпълнителният директор на Bitmain, Джихан Ву съобщи, че е мобилизирал 90 000 минни машини, за да спечели по-голяма ръка във форка, който бе насрочен за 15.11.2018. Jihan е цитиран като посочващ следното по отношение на продължаващата криза в BCH:

“Нямам намерение да започна война с Крейг Райт, защото ако го направя (чрез преместване на хеш мощност от добива на BTC към добив на BCH), цената на BTC ще падне под годишната подкрепа, дори може да падне на $5000. Но тъй като Крейг Райт е безмилостен, ще се бия “до смърт”!”

Минния басейн на Роджър Вер също обяви, че ще бъде пренасочена хеш мощността от Bitcoin към Bitcoin Саsh ABC за един ден.

Крейг Райт на свой ред заяви, че спад на BTC няма да го смили:

“До всички миньори на BTC …
Ако преминете към BCH, може да се наложи да финансираме това с BTC. Aко го направим, ние ще го продаваме за $USD и пазара няма на къде да отиде освен към спад..
Помислете за това. Ние ще продадем много! Помислете пак …. Желая ви хубав ден (BTC до $1000, не ми пука).”

В крайна сметка, видяхме следствия от развитието на тази hash война, при което BTC на 15.11.2018 докосна дъно от $5190 (по Coinbasе стойности),а няколко дни след това на дата 20.11.2018г. вече сме на цена дори под 5000$. $4 463,62 по моментна цена от писането на статията.

Още информация: http://hashwars.cash