Човешки 3-D изображения от скенер за медицински изображения

2
183
Добави коментар
stupid
stupid

EXPLORER e първият в света скенер за медицински изображения, който може да заснеме едновременно триизмерна снимка на цялото човешко тяло.

 

EXPLORER е комбиниран образен метод с позитронно-емисионна томография (PET) и скенер с компютърна томография (CT), който може да изобрази цялото тяло едновременно. Той може да произведе изображение само за 1 секунда и с течение на времето да прави филми, които ще могат да проследяват специално маркирани лекарства, докато се движат в цялото тяло.

 

Разработчиците очакват технологията да има много приложения, от подобряване на диагностиката до проследяване на прогресията на болестта до изследване на нови лекарствени терапии. Скенерът ще може да проследи едновременно какво се случва във всички органи и тъкани на тялото.

 

Нивото на детайлност беше удивително, можехме да видим функции, които просто не се виждат при редовни сканирания на PET, казва Рамзи Бадави, началник на отдела за ядрена медицина в UC Davis Health. 

 

EXPLORER може да сканира с доза радиация до 40 пъти по-малко от текущото PET изследване, като открива нови възможности за изследвания и прави възможно провеждането на многократни проучвания.