Единствената адекватна причина за падането на цената на Биткойн

1
156
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

През последните няколко дни цената на биткойн достигна годишен минимум. Спад до 150 милиарда в днешна дата, отчете coinmarketcap.

Новобранците в крипто индустрията плачат, инвеститорите се притесняват, китовете се забавляват. Какви са причините за падането на цената на Биткойн този път? В тази статия сме ви събрали максимално информация по този въпрос.

Невероятни прогнози

Къде са всички тези експерти, които предсказаха, че курсът на Биткойн ще достигне 20 000 долара до края на тази година? Интересното е, че все още се правят разни силни изявления. Наскоро дори  Том Лий понижи прогнозата си до $ 15,000. Колко обаче е тази цифра е възможна  в сегашните условия? Нека да разберем.

Защо пада цената на Биткойн?

Основната причина за спада в курса на BTC, по наше мнение е предстоящото стартиране на търговията с фючърси на борсата Bakkt.

Bakkt е платформа за търговия с криптовалути за инвеститори на професионално и институционално ниво. Bakkt е платформа за закупуване, продажба и съхранение на цифрови активи, стартирана от Интерконтиненталната борса (ICE) по-рано тази година. Ежедневните фючърсни договори на Bakkt Bitcoin (USD) ще бъдат пуснати на борсата на 12 декември. ICE Clear US, Inc. ще се занимава с физически сетълменти при фючърсни договори и клиъринг.

Компанията вече заяви, че иска да направи революция в областта на търговията с криптовалути и ако голям брой институционални инвеститори дойдат на пазара с платформата, това наистина ще се случи. И това със сигурност ще доведе до увеличаване на цената на основната криптовалута. Поради това сме сигурни в следното: това, което се случва на пазара сега е тест на пазара преди събитията през декември.

Същото мнение изрази и по-рано този месец Джоуи Круг, един от инвестиционните директори на Pantera Capital. Според него следващият митинг може да увеличи пазарната капитализация на всички Крипто валути 10 пъти и дори повече. И  да започне този митинг определено е в силата на Bakkt. Всичко, което се случва сега, се случва в интерес на Баккт, тъй като прагът на влизане на пазара за нови инвеститори е привлекателно намален. Следователно, паниката е напразна.

Спомнете си миналата година. Преди да стартира CBOE и CME фючърси, курсът Bitcoin също се държеше доста причудливо, но след това шокира целия свят с излитането му .

Търговията започна на 10 декември. По това време цената на Bitcoin е била около 15 000 долара на борсата “Gemini”. Само пет часа след началото на търговията, коефициентът на печалба скочи до $ 16,800.

Имайте предвид обаче, че стартирането на фючърсите през миналата година е насочено към привличане на традиционни инвеститори. Осъзнайте какво може да се случи тази година?

Вторични причини

Hardfork на Bitcoin Cash също може да повлияе отрицателно на динамиката на курса на БТК и да насочи вниманието на потребителите към BCH и BCHSV. Въпреки, че преди това всички казаха, че fordfork ще има положителен ефект върху курсовете.

“Хеш Войната”, за която всички уебсайтове за крипто новини говорят днес, също не случайно започна през този период. Голям брой изчислителна мощност за копаене на криптовалути бе пренасочена от Bitcoin към  Bitcoin Cash ABC, Bitcoin Cash SV, Bitcoin Cash, за да се стимулира допълнително курсът на Bitcoin. Доказването на това, като минимум, е проучване на BitMEX, което ясно показва, че всички страни на тази “война” се избиват на загуба и нещо ми казва, че не правят това поради грешка в изчисленията.

И какво да правим сега?

Търговците бързо навлизат в неутрална позиция.  Създателите на Circle (USDC), True USD (TUSD) и DAI отчитат повече от 200% увеличение на дневните обеми на търговията на борсите. Скоростта на DAI нарасна буквално със скок: от 5 милиона долара на 14 ноември до 25 милиона долара на 15 ноември. Монетите, свързани с американския долар (стабилни монети), позволяват на търговците да запазят печалбите си. Можете да вземете пример от тях.

Във всеки случай, оставянето на играта сега е глупаво. Ето защо имате две възможности: да купите или да си почивате и да продължите.

С любов…

Крипто Мания България…

 

Харесайте нашата страница във фейсбук и ни последвайте в Twitter.
Инвестирайте при нас и печелете напълно пасивно от реална бизнес възможност. 

Related