Мазнини по корема – защо се образуват и как да ги стопим?

1
170
Добави коментар
borola
borola

Досадните и упорити мазнини по корема са сериозен повод за притеснение. Трупането на мастни наслоявания точно в тази част на тялото увеличава риска от сериозни здравословни проблеми и налага спешни мерки за овладяване на проблема.

За да не бъдем голословни, ще припомним какви са основните здравословни рискове от прекомерното наслояване на мазнини в областта на корема и талията:

увеличава се рискът от инсулинова резистентност – инсулинът е хормон, отговорен за регулиране на нивата на кръвна захар и отговаря за обменните процеси в организма, а резистентността към инсулин е прекурсор на диабет тип II;
създава се сериозна предпоставка за отключване на метаболитен синдром;
повишават се нивата на триглицериди в кръвта;
значително се увеличава рискът от високо кръвно налягане и сърдечни заболявания.

Храни, които допринасят за трупането на мазнини по корема
Пържени храни

Пържените храни са особено калорични и освен това затормозяват работата на стомашно-чревния тракт. Консумацията им може да доведе до образуване на киселини, а на тялото му отнема повече време да ги преработи заради високото съдържание на вредни мазнини.
Те са едни от основните храни, отговорни за трупане на мазнини по корема.

Високо въглехидратни храни

Високо въглехидратните храни нарушават чревния баланс и повишават риска от възпаления в организма. Става въпрос за всички храни, които са с високо процентно съдържание на въглехидрати спрямо теглото си. Те за съжаление също са част от менюто на съвременния човек.

Нездравословни мазнини

Излишните мазнини по корема нерядко са в резултат от прекомерна консумация на вредни мазнини. Най-големият виновник се оказват транс мазнините. Те от своя страна повишават риска и от здравословни проблеми, защото повишават нивата на лошия холестерол и триглицеридите и увеличават наслояванията от плака по вътрешните стени на артериите.

Големи количества фруктоза

Храните с високо съдържание на фруктоза натоварват стомашно-чревния тракт и допринасят за трупането на излишни мазнини по корема и талията.

Как се стимулира горенето на излишни мазнини по корема и талията?

Хората, които се борят с мастните натрупвания в областта на корема и талията, задължително трябва да изключат или поне да намалят консумацията на гореспоменатите храни. Като допълнение към това за по-сигурни резултати може да се пристъпи и към прием на природния продукт Калорекс/Calorex®. С помощта на двете си мощни активни съставки – Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и хром пиколинат, се стимулира процесът на горене на мазнините на най-проблемните места и най-вече по корема и талията.

Екстрактът от Гарциния Камбоджа играе роля при метаболизма на мазнините и въглехидратите и същевременно регулира нивата на инсулина. А хром пиколинатът, който представлява биологичноактивна форма на хрома, усилва действието на хидроксицитрата.

Допълнителни ползи от приема на Калорекс са увеличаване на метаболизма, потискане на апетита и намаляване нивата на холестерола и триглицеридите.

Калорекс се приема като допълващо средство към подходящ хранителен режим и подпомага редуцирането на телесното тегло.

Преглеждания:
272