Иновативен метод за отслабване

1
174
Добави коментар
borola
borola

Начините за отслабване вече са с един повече след изненадващо откритие на учени от световноизвестния болничен комплекс „Мейо“ в Рочестър, Минесота, САЩ. След години на усилена работа те установяват, че дългото стоенето на крак през деня подпомага загубата на тегло в дългосрочен план. Разберете как са достигнали до това заключение и дали методът е приложим във всички случаи.

Как изследователите заключават, че продължителното стоене прав съдейства за отслабване?

Откритието на американския научен екип е предшествано от задълбочен анализ на данните от 46 предишни изследвания, проведени сред 1184 участници, които се борят с излишните килограми. Средната възраст на доброволците е 33 години, а средното им тегло – 63 килограма. При съпоставяне на техните планове за отслабване се оказва, че хората, които са стояли прави през по-голямата част от деня, са изгаряли повече калории от тези, които са били седнали. „При дълго стоене на крак се изразходват 0,15 калории в минута. Цифрата изглежда пренебрежимо малка на фона на общия енергиен прием. Ако се гледа по-мащабно на нещата обаче, това прави 54 калории на ден, 2,5 килограма на година и цели 10 килограма за 4 години. И забележете – без абсолютно никакви ограничения в храненето и без практикуване на спорт“, подчертават учените. Те са категорични, че мъжете извличат по-голяма полза от усвояването на този навик, отколкото жените. Причината е, че представителите на силния пол имат повече чиста мускулна маса от дамите и съответно горят повече калории за единица време. „И двата пола обаче могат да се възползват в еднаква степен от протективния ефект, който дългото стоене прав има срещу инсулт, инфаркт и диабет“, единодушни са изследователите. Въпреки безспорната си ефективност методът не може да се приложи във всички случаи. Така например той е противопоказен за хората, страдащи от ниско кръвно налягане (хипотония), тъй като състоянието им се влошава, когато стоят дълго време в изправено положение. Апелът на учените към всички тях е да не подлагат здравето си на риск и да се доверят на абсолютно безвреден начин за отслабване.

Кое природно средство на пазара у нас гарантира здравословно отслабване?

От години видни видни български специалисти по диететика и хранене съветват своите пациенти да заложат на Калорекс/ Calorex®, за да отслабнат трайно, без да компрометират здравето си. Този изцяло природен продукт представлява рационална комбинация от 500 mg екстракт от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и 100 mcg биологично активна форма на хром (хром пиколинат).

Хидроксицитратът има щадящо белтъчините действие, тъй като потиска синтезата и избирателно изгаря мазнините, като се прицелва директно в проблемните зони на корема и талията. Хром пиколинатът мощно допълва действието му, като потиска апетита и засилва основната обмяна. Редица проучвания сочат, че с продължителният прием на Калорекс по 2 капсули дневно 30 минути преди хранене се постига трайно редуциране на телесното тегло по здравословен начин без гладуване. За постигане на оптимални резултатите се препоръчва използването на Калорекс да се съчетае със здравословен хранителен режим и двигателна активност.

Преглеждания:
354