Калорични храни, които да избягвате!

1
175
Добави коментар
borola
borola

Спазването на хранителен режим е един от най-сигурните начини за отслабване и поддържане на нормално телесно тегло. Но за съжаление не всеки човек е склонен да се лишава дълго време от любимите си храни и напитки. В такъв случай, ако искате да поддържате нормално телесно тегло, без да спазвате определен хранителен режим или диета, просто избягвайте тези високо калорични храни, които водят до бързо покачване на теглото.

Калорични храни, които водят до напълняване
Ето кои храни да избягвате, ако се опитвате да свалите излишното тегло!

Пържени картофи и чипс

Картофите обикновено не са много калорични и в малки количества не водят до напълняване. Когато обаче преминат през висока термична обработка на маслена баня, картофите и картофеният чипс стават високо калорични и редовната им консумация води до нежелано покачване на тегло.

Бял хляб, печива и бисквити

Тези рафинирани продукти се консумират ежедневно от милиони хора по света. Лошото е, че обикновено съдържат големи количества захар и са с висок гликемичен индекс, който води до пикове в нивата на кръвна захар. Редица проучвания установяват, че редовната консумация на бял хляб повишава с до 40% риска от покачване на теглото и затлъстяване.

Напитки, съдържащи захар

Всички подсладени напитки, независимо дали са газирани или не, съдържат високи количества захар и повишават значително калорийния прием, без да доставят на организма необходимите хранителни вещества. Учени смятат, че редовната консумация на подсладени напитки е в пряка връзка със световната епидемия от затлъстяване и освен това нанася огромни вреди на здравословното състояние.

Сладкиши, вафли, бонбони и други сладки „изкушения“

Освен че са много нездравословни, тези храни са богати на захар, рафинирани растителни масла и рафинирано бяло брашно и са много калорични. За сметка на това не доставят на организма никакви полезни хранителни вещества и затова е най-добре да се избягват от всеки, който желае да поддържа нормално тегло и добро здраве.

Съвети за поддържане на нормално телесно тегло

Всеки човек, който до този момент е консумирал редовно някоя от споменатите високо калорични храни, е добре да започне постепенно да ги изключва от менюто си.

Освен това към всеки здравословен хранителен режим може да се добави подходящ природен продукт, който ускорява отслабването. Такова средство, което се отличава със своята безвредност и висока ефективност, е природният продукт Калорекс/Calorex®.

Калорекс съдържа екстракт от Гарциния камбоджа, който увеличава горенето на мазнини в организма и повишава обмяната на веществата. Другата активна съставка в продукта е хром пиколинат. Проучвания доказват мощния усилващ ефект на комбинацията между тези две съставки, които водят до три пъти по-добри резултати при следване на подходящ хранителен режим.

Преглеждания:
344