Трикове за горене на мазнини

1
182
Добави коментар
borola
borola

Многообразието от диети и режими на хранене може по-скоро да ни обърка в преценката за това кое в действителност има ефект и кое ще доведе до краткотраен или йо-йо ефект. Но реалната цел на всеки човек, който се стреми да свали излишното тегло, е да навлезе в режим на горене на мазнини. Защото излишното количество мазнини не само, че може да доведе до нежелани здравословни последствия, но също така намалява енергийните нива на организма.

Горенето на мазнини е процес, който е практически невъзможен без забързване на метаболизма. За да се постигне изгаряне на повече мазнини и калории не е достатъчно само да се ограничи калорийния прием и да се увеличи движението. Защото прекалената калорийна рестрикция може да доведе до обратния ефект и да предизвика организма да складира, вместо да гори излишните мазнини. Ето как да забързате метаболизма си и да преминете в режим на горене на мазнини.

1. Изчистете тялото си от токсините (детоксикация)

Правилното функциониране и доброто състояние на черния дроб е от ключово значение и за горенето на мазнини. Това е така, защото черният дроб участва в процесите на горене и складиране на мазнини за енергия.
Ако тялото ви е пълно с токсини и вредни вещества, това означава, че черният дроб не е успял да изведе от организма всички вредни субстанции, тъй като една от основните му функции е да филтрира токсините. Това може да е една от причините за забавяне на метаболизма, подуване, покачване на тегло, отслабване на енергийните нива и най-важното – невъзможност за сваляне на излишните килограми.

Ето как да възстановите нормалното функциониране на черния дроб:
• спрете консумацията на алкохол
• изключете всички изкуствени подсладители от менюто си
• премахнете всички източници на преработени и транс мазнини от режима си
• приемайте природни хепатопротектори като Хептен/Hepten®

2. Подобрете здравето на надбъбречните жлези

Една от основните функции на надбъбречните жлези е да секретират адреналин – хормонът, който повишава енергийните нива и притока на кислород в моментите на временно напрежение и стрес. Те също така произвеждат и кортизол – хормонът, който регулира метаболизма на тялото. Точният механизъм на действие на кортизола е да регулира превръщането на трите основни групи макронутриенти в енергия.
Факторите, които възпрепятстват нормалното функциониране на надбъбречните жлези, са стрес, дисбаланс на нивата на кръвна захар, инфекции, чувствителност към определени храни и натоварващи интензивни тренировки.

3. Увеличете мускулната маса

Колкото по-голям е процентът активно тегло, толкова по-бърз ще е общият метаболизъм на тялото, т.е. мускулите увеличават разхода на енергия на тялото в покой. Това означава, че увеличаването на мускулната маса увеличава обмяната на веществата и повишава скоростта на горене на мазнини.

Бонус съвет за горене на мазнини и идеално тегло

Всяка една от трите споменати стъпки може да бъде допълнена с прием на природния продукт Калорекс КЛА/Calorex® CLA. Това е средство, което допълнително забързва метаболизма и ускорява процеса на горене на мазнини. Особено добър е ефектът на Калорекс КЛА ако се комбинира с подходящ хранителен и двигателен режим.
Калорекс КЛА е особено подходящ за хора с нарушения в метаболизма и диабет, защото стабилизира нивата на кръвна захар и ускорява общия метаболизъм на тялото.

Преглеждания:
384