Как да постигнем идеално тегло с малко усилия?

2
164
Добави коментар
borola
borola

Постигането на идеална фигура е мечта за милиони хора по света. Истината обаче е, че идеално тегло не бива да се превръща в самоцел заради самата визия. Нормалното телесно тегло трябва да се приема най-вече като „средство“ за поддържане на добро здраве. Все пак за никого не е тайна, че наднорменото тегло и затлъстяването носят със себе си риск от сериозни здравословни проблеми.
Затова в настоящата статия ще предложим някои лесни за следване съвети за отслабване и поддържане на идеално тегло.

Стратегии за отслабване и поддържане на идеално тегло
Закуската – най-важното хранене за деня!

Не, това не е мит! В действителност е доказано, че хората, които не закусват, са по-склонни към покачване на теглото и дори са по-предразположени към затлъстяване, в сравнение с хората, които закусват редовно.
Не всички храни обаче са подходящи за старт на деня. Добре е закуската да е питателна и добре балансирана откъм енергийна и хранителна плътност. Какво означава това? Здравословната закуска включва прилично количество протеини, полезни мазнини и бавни въглехидрати. Най-подходящите храни за сутрешно зареждане на организма са яйца, маслини, сирена, пълномаслени млечни продукти, авокадо, пушена сьомга, зелени листни храни, аспержи, овесени ядки, ечемик, ръж, пълнозърнести храни и дребни сладко-кисели плодове. Протеинът и полезните мазнини са задължителен елемент от закуската, защото зареждат организма с достатъчно енергия и се постига засищане за по-дълъг период от време.

Салата за обяд със специална добавка

Хората, които са любители на салатите, правят добър здравословен избор. Но когато в нея липсват достатъчно полезни мазнини и качествен протеин, тя не може да ви засити за дълго и след най-много 2 часа ще търсите по-нездравословни храни, защото до мозъка се „изпращат сигнали“, че това, което сте му дали, не е достатъчно питателно. Не се притеснявайте от допълнителните калории и добавете достатъчно количество дресинг на основата на зехтин или друга полезна мазнина и няколко парчета пилешко или телешко месо към салатата си.

Намалете температурата в помещението

Когато поддържате по-ниска температура в помещението се стимулира процесът на горене на мазнини с цел загряване на тялото. Проучване доказва, че стоенето по няколко часа на ден в помещение с температура до 17 градуса увеличава изгарянето на т.н. „кафяви мазнини“ (горят калории, за да загряват организма) със 108 калории, в сравнение със стоенето в стая с по-висока температура.

Хората често не съумяват да предвидят добре дневното си меню и често изпитват призиви на глад между храненията. Това неминуемо повишава общите приети калории и съдейства за покачване на теглото.

Следването на първите два съвета донякъде намалява честите призиви на глад, но това, което може да се добави към един добре балансиран хранителен режим, е продуктът Калорекс Апетин/Calorex® Apetin, създаден специално да намалява усещането за глад чрез директно въздействие върху хормоните, отговорни за потискане на глада.

Преглеждания:
552