5 стратегии за успешно отслабване без диети

1
133
Добави коментар
borola
borola

Съществуват стотици популярни и не толкова популярни диети, които обещават отслабване. Но болшинството от хора искат не само да свалят излишните килограми, а и да задържат сваленото тегло. Освен това не всяка диета действа еднакво ефективно на всеки отделен индивид, а има и диети, които са опасни за здравето.

Затова ще обърнем внимание на пет ключови стратегии за здравословно отслабване без диети!
1. Намерете вътрешна мотивация

Отслабването не зависи от никой друг, освен от вас самите. Предприемете необходимите промени в храненето и започнете да се движите повече.

Но какво е нещото, което ще ви даде онази задвижваща вътрешна сила да следвате новите здравословни практики?

• Направете си списък с най-важните лични мотиви за постигане на здравословно тегло и се сещайте за тях в момент на изкушение.
• Потърсете подкрепата на близки и познати – нека те да бъдат с позитивна нагласа и да ви насърчават по пътя към сваляне на излишното тегло.

2. Поемете ангажимент

Трайното отслабване изисква време и усилия, както и поемане на ангажимент. Необходимо е да сте напълно убедени в намеренията си, да сте готови да положите необходимите усилия и да приложите необходимите промени към начина си на живот.
Фокусирането върху загубата на тегло помага да останете ангажирани. Необходима е и умствена, и физическа енергия за промяна на навиците.

3. Поставете си реалистични цели

Какво точно означава реалистични цели?
Не се стремете да загубите колкото се може повече килограми за кратък период от време. Това е трудно постижимо и вреди на здравето. Най-реалистично е да отслабвате с по 0,5 до 1 кг на седмица.

4. Избирайте здравословни храни

Адаптирането на нов хранителен режим, с който да се постигне отслабване без диети, на първо място изисква намаляване на общия прием на калории. Най-лесната тактика за придържане към здравословни храни е да се избягват всички пакетирани храни и полуфабрикати и да се набляга повече на истинска храна, която идва от природата.

Повишеният апетит е един от враговете на нормалното тегло. А усещането за глад и ситост зависи от определени хормони, които изпращат сигнали до мозъка. Когато те не функционират правилно, е възможно да усещате повече глад от нормално.

Освен това потискането на апетита съдейства за драстично намаляване на приетите калории и намалява непреодолимото желание за сладки и висококалорични храни.

Един от най-лесните и изпитани методи за контрол над апетита е директно въздействие върху хормоните за потискане на глада – холецисто-кинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1]. Те създават чувство за ситост и предотвратяват приема на излишни калории.

Калорекс Апетин/Calorex® Apetin е природно средство, което съдейства за производството на тези два пептидни хормона посредством действието на активната съставка – пиноленова киселина от ядки на Корейски бор. Приемът на Калорекс Апетин преди хранене намалява количеството на приетата храна и общия прием на калории по естествен и безвреден начин.

Преглеждания:
488