Ниското самочувствие при децата води до затлъстяване!

1
123
Добави коментар
borola
borola

От незапомнени времена в обществото битува схващането, че затлъстяването оказва пагубен ефект върху самочувствието на децата и води до емоционални проблеми в зряла възраст. Резултатите от задълбочено изследване на Кралския колеж в Лондон категорично оборват това твърдение, като доказват, че причинно-следствената връзка между ниското самочувствие и затлъстяването е обратна. Британските учените са единодушни, че малчуганите, които са неуверени в собствените си сили и възможности, са по-предразположени към затлъстяване, отколкото самоуверените си връстници.

Революционната теза предизвиква силен обществен интерес, след като изследователите я излагат на страниците на списание “Би Ем Си Медисин”. Зад доклада по темата се крият години упорита работа. Специалистите започват амбициозното изследване още през 70-те години на XX век. За целта измерват индекса на телесна маса (ИТМ) и подлагат на психологически тест за оценка на самочувствието 6 500 10-годишни деца В началото на новото хилядолетие учените отново провеждат изследването върху контролната група и установяват, че хората, които са имали ниска самооценка като деца, в зряла възраст страдат от затлъстяване. Това дава сериозно основание на ръководителите на изследването да заключат, че емоционалните проблеми при мъниците са мощен рисков фактор, водещ до затлъстяване и хранителни разстройства в зряла възраст, които не се дължат на метаболитни проблеми. За да са максимално обективни обаче, подчертават, че затлъстяването е комплексен проблем за появата, на който допринасят и генетичната предразположеност, лошият хранителен режим и ниската двигателна активност.

Нови методи за лечение на затлъстяването при деца

Резултатът от изследването преобръща представите за провокиращите фактори на затлъстяването и предоставя възможност за разглеждане на това метаболитно нарушение през нова призма. Нетипичната гледна точка позволява прилагането на качествено нови методи за борба с излишните килограми при децата. Така например специалистите по хранене и диететика вече все по-често препоръчват на родителите на деца, страдащи от затлъстяване, да се обърнат за съдействие и към психолог, за да установят дали ключът към проблема не се крие именно в ниската самооценка на малчугана.

Качествено ново решение при затлъстяване на деца

Новите провокиращи фактори на затлъстяване при децата предполагат и качествено нови средства за борба с излишните килограми като Калорекс/Calorex®. Всяка капсула от този природен продукт без аналог на българския пазар съдържа високопречистен екстракт от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и хром пиколинат. Научно доказано е, че съставките взаимно усилват ефекта си и водят до намаляване на телесното тегло по естествен и здравословен начин, без да водят до нежелани странични ефекти.

Преглеждания:
629