Варицела при деца – ценни препоръки за подпомагане на лечението

2
270
Добави коментар
borola
borola

Рязкото увеличение на случаите на варицела у нас ни подтикна да дадем на родителите на засегнатите деца ценни съвети, с помощта на които да подпомогнат оздравителния процес. Разберете какви са те в редовете по-долу.

Изпитани методи за по-бързо справяне със симптомите на варицела
Приготвяне на овесена баня

Банята с овес е доказала своята ефективност за облекчаване на сърбежа при варицела. За нейното приготвяне са необходими две чаени чаши овесени ядки. След като се смелят на прах, те се прибавят към ваната с топла вода. Детето престоява в разтвора около 20 минути. В случай че родителите не разполагат с вана у дома, те могат да навлажнят гъба или памук с разтвора и внимателно да го нанесат върху засегнатите области от детската кожа.

Използване на хидратиращи и успокояващи продукти

Прилагането на средства с отпускащо и овлажняващо действие върху кожата на детето ще допринесе за намаляване на дискомфорта, причинен от варицела. За предпочитане е да се нанасят след баня.

Поддържане на ноктите къси

Подрязването на ноктите е от съществено значение за протичане на нормалния оздравителен процес при децата с варицела. По този начин се предотвратява разчесването, което може да доведе до инфектиране на кожата.

Носене на подходящи дрехи

Децата с варицела трябва да се обличат с меки дрехи от естествена материя. По този начин кожата им „диша“ свободно. Добре е да се залага на по-широки кройки, за да се предотврати триенето на кожата.

Налагане на студени компреси

Студените компреси също са ефикасни при сърбеж от варицела. Нанесени на засегнатите кожни участъци, те успокояват кожата на малчуганите.

Справяне с варицела чрез укрепване на имунитета

Укрепването на естествените защитни сили на детския организъм има ключова роля за бързото овладяване на варицела. Ето защо водещи специалисти у нас приканват родителите да осигурят на своите наследници приема на мощните имуностимулатори Имунобор Кидс Актив/Imunobor® Kids Activ сироп (за най-малките) и капсули (за учениците). И двата продукта съдържат Бета-глюкан – единственият природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Той е толкова мощен, че действа като универсална ваксина срещу гъбични, вирусни и инфекциозни заболявания като варицелата. Приемани редовно, Имунобор Кидс сироп и капсули спомагат за намаляване тежестта на симптомите и съкращаване периода на боледуване. Имат отлична поносимост и са напълно безопасни. Дълговременната употреба не крие риск за детското здраве поради 100% природния произход на продуктите.

Преглеждания:
7