БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

1
231
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

ДО

ПРАВОСЛАВНИЯ ЦЕНТЪР

ЗА ДУХОВНО ОБГРИЖВАНЕ НА НАРКОЗАВИСИМИ

„СВЕТИ БОЯН ЕНРАВОТА – ПЪРВОМЪЧЕНИК БЪЛГАРСКИ“

 

УВАЖАЕМИ ПРИЯТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ ОТЕЦ ГЕОРГИ,

УВАЖАЕМИ ОТЕЦ МИХАИЛ,

 

Общинският съвет по наркотични вещества (ОбСНВ) Благоевград се обръща към Вас по повод представянето на документалния филм „Началото е край“, създаден от ОбСНВ Благоевград, БНТ2 – телевизионен център Благоевград и Вие, нашите приятели от Православния център за духовно обгрижване на наркозависими „Свети Боян Енравота – първомъченик български“, както и с подкрепата на проф. д-р Снежа Златева, прокурор Владислав Томов, д-р Цветеслава Гълъбова, ГДБОП. 

Благодарни сме на Господ, че Ви има! Възхищаваме се и се прекланяме пред усилията, които ежедневно полагате за спасението не само на тежкото физическо и психическото състояние, но и за духовното укрепване на  много млади хора, поразени от наркотиците. За нас основната причина за епидемичното разпространение на дрогата в България е духовната криза на нашия народ, безпътицата на подрастващите, породена от налагането на фалшиви ценности като пари, извратени удоволствия на всяка цена и начините за тяхното постигане – лъжи, лицемерие и подлост. Наркотиците съсипват приемащите ги и техните семейства. Те с особено голяма сила се стоварват върху майките, които до последния дъх на децата си се борят за тяхното оцеляване. Проблемът не е на отделното семейство, а на цялото общество, което създава условия или не се противопоставя по категоричен начин на разпростарнението и употребата на психоактивни вещества.  Някои от медиите в страната ни повтарят ежедневно отровната реклама на марихуаната, издигайки нелепия и унизителен лозунг – „Свобода за конопа“. За държави с краткотрайна история това може и да е нармално явление, независимо от неговото опасно лицемерие, но за българския народ, родил и отгледал достойни примери за подражание в хилядолетното си съществуване, издигнал свободата – духовна и политическа в свята мисия, е недопустимо.

Скъпи приятели, гости, експерти, родители и деца – Пътят на истинската независимост и свобода при нас винаги е бил пътят към храма. И днес Православния център за духовно обгрижване на наркозависими „Свети Боян Енравота – първомъченик български“ показва това със силата на вярата и отговорността, която тя изисква. Пожелаваме на всички да вървим по пътя към храма заедно – родители и подрастващи, духовници, експерти от институциите и журналисти, за да няма дрога на улицата, в домовете ни и в душите на децата.

 

С уважение,

ОбСНВ и ПИЦ БЛАГОЕВГРАД:

Д-Р ТЕМЕНУЖКА ЛЮБЕНОВА

МАГДЕЛЕНА РАХОВА

ВЕСЕЛА СУЛТОВА

ЛИЛИЯ АНГЕЛСКА

ГЕРГАНА РАДОЕВА

МИРЕЛА КЮЧУКОВА