Стойността на Lightning Network нарасна с 300%

1
222
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Lightning Network

Протоколът Lightning Network е втори слой на разплащателния протокол на биткойн, който създава бързи транзакции без очакване за потвърждаване. Идeятa е нa Јоѕерh Рооn и Таdgе Drуја.

До момента са включени 36 активни възела, които поддържат мрежата за мигновени транзакции. Първата транзакция е осъществена през септември 2017 г. Платежните канали се създават между двама потребители, като транзакциите са безплатни, тъй като не се записват в блок веригата. Записва се само крайният резултат от взаимните разплащания. Заплаща се само първата транзакция, която отваря канала. Протоколът LN гарантира 100% сигурност на сделката, тъй като изпращачът извършва и условно задължение за връщане. В блокчейна на биткойн се записва единствено подписаната от двете страни транзакция.

Прочетете повече за Lightning Network тук.

Bitcoin Cash WARS

Bitcoin Cash войните значително повлияха на цялата крипто общност. Разривът, който двата лагера на BCH правят по време на борбата помежду си, също е засегнал и други криптовалути, а именно Биткойн. Lightning Network обаче продължава да расте и да се развива много бързо. Днес стана известно, че е определила нов рекорд – в своите възли, а именно 441,2244 БТК (около 1,8 милиона долара), съобщава LongHash, компания, занимаваща се с блокчейн-анализи.

“Цената на БТК във възлите на Lightning Network достигна 2 млн. долара, а за 10 дни тази сума се е увеличила с 300%.”

Lightning Network, очевидно, се превърна в алтернатива на Bitcoin Cash. Въпреки това и двете първоначално се смятаха за решение на проблема с мащабируемостта. Разликата между BCH и Lightning Network е ,че  LN не е отделна криптовалута,а е просто система. И двете решения намаляват таксите за транзакции до минимум, а също така значително увеличават честотната лента на мрежата.

Въпреки че стойността на каналите на Lightning Network се е увеличила значително, тя все още е малка в сравнение с капитализацията на основната криптовалута, или дори Bitcoin Cash. Растежът започна на 15 ноември, точно в деня на hard fork-ът на Bitcoin Cash . Почти веднага след разцепването на веригата, Lightning Network регистрира 200 канала. Общо през седмицата броят на каналите се е увеличил с 25%: от 8982 на 11312. В по-голямата си част нарастването на стойността на мрежата се дължи не на броя на каналите, а на факта, че средният брой на БТК, прехвърлен в мрежата, се е увеличил.

Въпреки това, Lightning Network, въпреки успехите си, все още не е напуснала експерименталния етап, а също има свои собствени проблеми. Така например мрежата не може да обработва транзакции с голям брой БТК, а сложността на нейното внедряване е доста висока.

Lightning Labs работи за отстраняването на тези проблеми, опитвайки се да направи мрежата по-надеждна и децентрализирана.

Харесайте нашата страница във фейсбук и ни последвайте в Twitter.
Инвестирайте при нас и печелете напълно пасивно от реална бизнес възможност. 

Related